Top 5 parhaat vohveliraudat

14253
0
vohvelirauta

Oikean tuotteen löytäminen tässä kategoriassa ei ole helppoa, ja Parasvalinta tiimi onkin tehnyt riippumatonta tutkimusta ja tuotetestausta, jotta sinä voisit tehdä parhaan valinnan. Jos ostat jotain sisällöstämme löytyvien linkkien kautta, voimme ansaita pienen välityspalkkion, joka auttaa tukemaan työtämme.

Vohveleiden valmistaminen on mukavaa. Taikinan voi tehdä ihan alusta asti itse tai ostaa vaikka kaupasta jonkinlaista valmistaikinaa, johon tulee vain lisätä vettä. Vohveleita voi syödä esimerkiksi kermavaahdon, siirapin, hillon tai tomusokerin kanssa. Ne ovat oikein herkullinen aamupala esimerkiksi paistettujen munien ja pekonin kanssa. Jotta vohveleista voi saada mitä parhaimmat ja herkullisimmat, on tärkeää valita oikea vohvelirauta.

Etenkin Amerikassa ja Keski-Euroopassa vohveleita syödään ennemmin aamupalana kuin jälkiruokana. Meillä Suomessa sen sijaan vohveleita valmistetaan usein jälkiruoaksi ja herkuksi.

KAIKKEIN PARAS
Cloer 120
Arvioimme
SUOSITUIN
Cloer 1445
Arvioimme
Paras muotoilu
Steba WE 20 Volcano
Arvioimme
VIIMEINEN VAIHTOEHTOMME
Tristar WF-2120
Arvioimme

MIKSI LUOTTAA MEIHIN?

Luottamuksellasi on meille merkitystä! Jokainen tuote on tutkittu huolellisesti, jotta voit olla varma siitä, että saat parasta. Lue lisää Säilyttääksemme 100 % puolueettomuuden, emme koskaan hyväksy rahaa, tuotteita tai mitään muuta maksua analyyseistämme!

Mitä ovat vohveliraudat?

Vohvelirauta on pieni kodinkone, jolla voidaan valmistaa herkullisia vohveleita vohvelitaikinasta. Vohveliraudassa on kaksi metallilevyä, joihin on suunniteltu vohvelikuvio. Vohvelikuvio on verkkomainen, aivan kuin shakkilauta. Joskus vohveleista voidaan kuitenkin tehdä pyöreitä, kolmiomaisia tai vaikka sydämenmuotoisia. Vohveleista voi saada erilaisia riippuen siitä, millaista vohvelirautaa käytetään. Esimerkiksi belgialainen vohvelirauta tekee paksuja vohveleita, jotka täyttävät vatsan yhdessä hujauksessa. Klassiset vohveliraudat sen sijaan tekevät ohuita vohveleita ja parhaimmillaan voit paistaa jopa monta vohvelia yhtä aikaa.

Miten vohveliraudat toimivat?

Vohvelirautaa on helppo käyttää. Ensimmäinen askel on sekoittaa vohvelitaikina. Taikinan voi valmistaa itse alusta saakka tai käyttää valmista sekoitusta. Valmista jauhosekoitusta on kaikista helpoin käyttää, sillä siihen tulee yleensä vain lisätä munia ja vettä. Kun sekoitus on sekoitettu, on aika paistaa vohvelit.

Ennen kuin lämmität vohveliraudan, rasvaa rauta esimerkiksi käyttämällä voita tai oliiviöljyä. Laita voita tai muuta rasvaa raudalle reilusti, jotta vohveli ei jää kiinni rautaan. Lämmitä vohvelirauta valmiiksi. Tämän jälkeen on aika kaataa vohveliseos vohvelirautaan. Hyvä vohvelirauta piippaa ilmoittaen sinulle, kun vohveli on valmis. Osa raudoista ei kuitenkaan ilmoita sinulle vohvelin valmistumisesta, vaan sinun tulee itse seurata vohvelin valmistumista. Yleensä valmistumisessa menee noin 3-5 minuuttia per vohveli. Vohvelit ovat herkullisimpia silloin, kun ne syödään lämpimänä ja jonkin sokerisen päällyksen kera, kuten esimerkiksi siirapin, tomusokerin, kermavaahdon, hillon tai suklaakastikkeen kera.

Yleisimmät vohveliraudan ominaisuudet

Aivan kuten muitakin kodinkoneita, myös vohvelirautoja on olemassa monia erilaisia, ja ne on varustettu erilaisilla ominaisuuksilla. Ennen kuin ostat itsellesi vohveliraudan, sinun tulisi miettiä, millaisia ominaisuuksia tarvitset. Näin saat valittua itsellesi sellaisen vohveliraudan, joka on paras vohvelirauta sinulle.

Ensimmäinen askel on miettiä, millaisia vohveleita haluat. Jos haluat paksuja vohveleita, kuten esimerkiksi amerikkalaisissa elokuvissa, sinun tulisi valita itsellesi belgialainen vohvelirauta. Jos taas haluat ohuita vohveleita, paras vaihtoehto sinulle on klassinen vohvelirauta.

belgialainen vohvelirautaSeuraavaksi kannattaa harkita sitä, kuinka helppo se on puhdistaa. Paras vohvelirauta on sellainen, jonka puhdistaminen on helppoa ja nopeaa. Nykyään lähes kaikkien vohvelirautojen pinta on teflonia aivan kuten paistinpannuissa, joten se on helpompi ja nopeampi puhdistaa. Joissakin vohveliraudoissa on irrotettavat levyt, jotka voit laittaa esimerkiksi tiskikoneeseen.

Vohveliraudoissa on myös esimerkiksi vaihtoehto säätää vohvelin ruskeutta. Saatat ehkä pitää kultaisen ruskeista vohveleista, jolloin haluat paistaa vohvelia hieman lyhyemmän ajan. Jos sen sijaan pidät hieman rouskuvammista ja tummemmista vohveleista, niitä tulisi paistaa hieman pidemmän aikaa. Tällainen ominaisuus on kätevä silloin, kun teet vohveleita monille eri ihmisille, jotka kaikki haluavat erilaisia vohveleita.

Sinun kannattaa myös miettiä sitä, kuinka suuria vohveleita ja kuinka useita voit tehdä kerrallaan. Toiset vohveliraudat antavat sinun tehdä vain yhden suuren vohvelin kerrallaan, ja toisissa on vaihtoehtona tehdä esimerkiksi neljä pientä vohvelia kerrallaan. Jos siis teet usein vohveleita esimerkiksi vain yhdelle tai kahdelle henkilölle, suuren vohvelin valmistava rauta voi olla sinulle se kaikista paras vaihtoehto. Jos sen sijaan teet vohveleita koko perheelle tai kokkaat esimerkiksi ammatiksesi, saatat haluta valita raudan, joka valmistaa useamman vohvelin kerrallaan.

Oletko tarkka vohvelien paistoajasta? Toiset vohveliraudat kertovat sinulle, kun vohveli on valmis. Näin sinun ei tarvitse vahtia vohvelia, vaan voit esimerkiksi valmistaa munakasta tai kattaa aamupalapöytää odottaessasi vohvelien valmistumista. Toisissa raudoissa ei ole ajastinta eivätkä ne kerro sinulle, koska vohveli on valmis. Sinun tulee siis itse vahtia vohvelia ja ottaa se pois, kun se on valmis.

Viimeinen asia, jota sinun tulisi harkita, on takuu. Etenkin silloin, jos ostat kalliin vohveliraudan. Haluat varmistaa, että jos vohvelirautaan tulee jotain vikaa, saat uuden tilalle tai ainakin omasi korjattua. Vohvelirauta ammattikäyttöön on sellainen, joka tulee yleensä takuun kanssa, joten vaikka et etsisi ammattirautaa, sen hankkiminen voi silti olla hyvä idea.

Vohvelirautojen hyvät ja huonot puolet

Vohvelirautoja on paljon erilaisia, joten niitä kannattaa verrata huolellisesti. Vohvelirauta, jossa on teflonpinta, irrotettavat raudat, erilaisia asetuksia ja irrotettavat raudat on yleensä paras vohvelirauta niin ammatti- kuin kotikäyttöönkin. Huono puoli tällaisessa vohveliraudassa on kuitenkin se, että vohveliraudan hinta voi silloin hipoa taivaita.

Yksinkertaisen vohveliraudan valitseminen voi olla sinulle halvin vaihtoehto, mutta se harvoin takaa maukkaita vohveleita. Esimerkiksi vohvelirauta, jossa ei ole teflonia, voi olla hieman halvempi, mutta sen puhdistaminen voi käydä vaikeaksi. Jos et valitse irrotettavia rautoja, se myös laskee hintaa, mutta mieti tarkkaan, haluatko puhdistaa tällaista vohvelirautaa joka kerran kokkaamisen jälkeen. Rautojen irrottaminen nimittäin tekee puhdistamisesta paljon helpompaa.

Lisäksi mitä vähemmän erilaisia ominaisuuksia ja asetuksia vohveliraudassa on, sen halvemmaksi hinta laskee. Mieti siis, kuinka tärkeitä erilaiset ominaisuudet ovat sinulle. Mikäli takuun omistaminen on sinulle tärkeää, saatat myös joutua pulittamaan hieman extraa. Hyvä puoli on kuitenkin se, että tällöin raudan rikkoontuessa saat uuden tilalle veloituksetta.

Vohveliraudan valitsemisesta ei kuitenkaan tulisi tehdä rakettitiedettä. Paras vaihtoehto sinulle on sellainen, joka valmistaa maukkaita vohveleita helposti ja nopeasti, ja josta sinun ei tarvitse maksaa mansikoita. Vohvelirautojen hinnat vaihtelevat yleensä kymmenistä euroista satoihin euroihin. Ellet ole ammattikokki, satojen eurojen pulittaminen tuskin on tarpeen.

Kuinka valita oikea vohvelirauta?

Oikean vohveliraudan valitseminen on kuin oikean auton valinta. Sinun tulisi harkita muitakin asioita, kuin vain väriä. Aloita ensin miettimällä, minkä kokoisia vohveleita haluat valmistaa. Haluatko kenties yhden suuren vohvelin vai monta pientä kerrallaan?

Seuraava asia mietittäväksi on vohveliraudan puhdistettavuus. Vohvelirauta, jonka raudat saa irti, on paljon helpompi puhdistaa, sillä raudat voi laittaa tiskikoneeseen tai pestä ne tiskialtaassa. Tosin ota huomioon, että irrotettavat raudat lisäävät hieman vohveliraudan hintaa.

Vohveliraudan ominaisuudet lisäävät myös raudan hintaa, mutta ne voivat olla sinulle hyvin tärkeitä. Haluatko kenties valita itse, kuinka ruskeita vohveleista tulee tai haluatko raudan kertovan sinulle, milloin vohveli on valmis?

Mieti ensin, millaiset ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä. Sen jälkeen laita hakutermisi hintahaarukkaan, joka sopii sinulle ja aloita etsiminen! Joskus vohvelirauta, joka on testivoittaja , voi olla paras vertailukohde. Hyvä idea on myös vertailla vohvelirautoja lukemalla käyttäjien kokemuksia niistä – näin saat yleensä rehellisimmät mielipiteet. Kun kaikki tekniset ominaisuudet ja hinta on saatu kohdilleen, voit alkaa miettiä sitä viimeistä silausta, eli väriä!

Jaa: