Top 5 parhaat sähköhammasharjat

20473
0
lasten sähköhammasharja

Oikean tuotteen löytäminen tässä kategoriassa ei ole helppoa, ja Parasvalinta tiimi onkin tehnyt riippumatonta tutkimusta ja tuotetestausta, jotta sinä voisit tehdä parhaan valinnan. Jos ostat jotain sisällöstämme löytyvien linkkien kautta, voimme ansaita pienen välityspalkkion, joka auttaa tukemaan työtämme.

Hammasharjan tehtävänä on poistaa bakteerikeräytymät hampaista mekaanisesti ja ehkäistä näin reikien ja ientulehduksen syntymistä. Hampaita suositellaan harjattavaksi 2–3 minuutin ajan sekä aamuisin että iltaisin. Fluorihammastahnan tehtävänä on tehostaa harjausta. Hammasvälit ja kieli tulee puhdistaa erikseen. Voit puhdistaa kielen joko hammasharjalla tai erillisellä kielenpuhdistimella.

KAIKKEIN PARAS
Oral-B iO iOM9
Arvioimme
SUOSITUIN
Oral-B iO6
Arvioimme
PARAS HINTA
Philips HX6807/35
Arvioimme
Paras muotoilu
Oral-B Genius Pro 8900
Arvioimme
VIIMEINEN VAIHTOEHTOMME
ETA Sonetic
Arvioimme

MIKSI LUOTTAA MEIHIN?

Luottamuksellasi on meille merkitystä! Jokainen tuote on tutkittu huolellisesti, jotta voit olla varma siitä, että saat parasta. Lue lisää Säilyttääksemme 100 % puolueettomuuden, emme koskaan hyväksy rahaa, tuotteita tai mitään muuta maksua analyyseistämme!

Mikä on sähköhammasharja ja kuinka se toimii?

Sähköhammasharja on paristo- tai akkukäyttöinen hammasharja, jonka harjakset ovat vaihdettavissa. Harjaksien muodossa ja liikeradoissa on eroavaisuuksia. Ne voivat liikkua edestakaisin joko yhdessä tai kahdessa suunnassa, pyörivällä ja sykkivällä liikkeellä (3D-tekniikan avulla) tai ääniaaltotekniikan avulla (sonic), jossa hampaat puhdistetaan ääniaaltovärähtelyn ja nesteen johtamisen avulla hammasvälien lävitse.

Harjasten liikkeiden määrä voi yltää jopa noin 9000:een edestakaiseen ja 40 000:een sykkivään liikkeeseen minuutissa. Näiden tehokkaiden liikkeiden ja pienen harjaspään ansiosta sähköhammasharja auttaa harjaamaan myös vaikeasti puhdistettavat poskihampaat. Useissa malleissa on lisäksi ajastin tai näyttö, joidenkin toimintaa voi seurata jopa sovelluksen välityksellä. Näin pyritään varmistamaan riittävä, vähintään kahden minuutin harjausaika.

Harjaustekniikka poikkeaa käsikäyttöisen hammasharjan käytöstä siten, että sähköhammasharja suorittaa varsinaisen liikkeen. Hammasharjaa yksinkertaisesti kuljetetaan hampaalta toiselle ienrajaa myöten pysäyttäen joka hampaan kohdalla.

Mitkä ovat sähköhammasharjan edut ja haitat?

Sähköhammasharjan käyttö hyödyttää suurinta osaa ihmisistä. Eri ikäisille ja erilaisiin tarpeisiin on suunniteltu erilaisia hammasharjoja ja harjaksia. Näin esimerkiksi lapset, herkkäikeniset, oikaisurautoja käyttävät, valkaisua haluavat tai reumaatikot voivat löytää itselleen sopivimman vaihtoehdon.

oral b sähköhammasharjaSähköhammasharjan etuna ovat harjasten nopeat, teknisesti oikeat liikkeet. Näin esimerkiki vääriä harjaustottumuksia voidaan korjata ja hampaista tulee puhtaammat. Harjakset ovat pienempiä kuin käsikäyttöisessä hammasharjassa, ja näin esimerkiksi ienrajat ja vaikeasti puhdistettavat poskihampaat saadaan kunnolla harjattua. Pienen harjaksen takia sähköhammasharjasta hyötyvät myös henkilöt, joilla on erityisen herkkä nielu. Pieni harjas ei ärsytä samalla lailla kuin suurempi eikä saa yhtä helposti aikaan oksennusrefleksiä.

Hammaslääkärit saattavat suositella sähköhammasharjaa erityisesti niille, joiden on vaikea pitää hampaansa ja ikenensä kunnossa. Tämä voi johtua huonosta tekniikasta, ikääntymisestä tai sairaudesta aiheutuvista motorisista vaikeuksista tai yksinkertaisesti huonosta motivaatiosta. Liian kova harjaaminen saa aikaan esimerkiksi ienten vetäytymistä, ja sähköhammasharja auttaa pitämään paineen sopivana. Haittapuolena ääniaaltotekniikkaan perustuvissa harjoissa on niiden ujeltava, särisevä ääni, joka voi tuntua häiritsevältä. Eritoten lapsista se voi kuulostaa pelottavalta.

Erilaiset lisäominaisuudet

Oral-B sähköhammasharja tunnetaan siitä, että suunnittelussa huomioidaan hammaslääkäreiden suositukset. Oral-B -sarjassa on tarjolla malleja perusharjoista sovelluksella toimiviin erityisominaisuuksin varustettuihin malleihin. Usein sähköhammasharja testivoittaja on löytynytkin Oral B -mallien keskuudesta. Vaikka perusharjalla saakin jo hyviä tuloksia aikaan, on kehittyneempiin malleihin sisällytetty puhdistamista helpottavia ja harjaamiseen motivoivia lisäominaisuuksia.

Näihin kuuluvat esimerkiksi ajastin, harjausajan ilmoittava erillinen näyttö, paineentunnistin, asentotunnistimia nopeuden ja liikkeen mukauttamiseksi, erilaisia harjausohjelmia sekä sovellus, joka auttaa seuraamaan hampaidesi hoitoa. Asentoälykkään hammasharjan liike ja sen nopeus mukautuvat harjan asentoon. Tämä toiminto perustuu asentotunnistimiin harjan sisällä. Voit laittaa siihen omat asetuksesi, ja näet näytöltä automaattisesti viimeisimmät asetuksesi.

Mitä varten erilaiset harjakset on suunniteltu?

Peruskäyttöä varten on tarjolla pehmeä harjaspää, joka voi olla joko pyöreä tai muistuttaa perinteistä hammasharjaa. Eripituiset, eri tavoin leikatut harjakset on suunniteltu puhdistamaan hampaat ja ienrajat joka puolelta tehokkaasti. Tämän lisäksi on tarjolla erikoisharjaksia erilaisia tarpeita, kuten osittain puhkeamattomia viisaudenhampaita, kiertyneitä ja kallistuneita hampaita sekä oikaisurautoja varten. Myös hampaiden valkaisuun ja herkille ikenille on omat erikoisharjaksensa. Harjasta voi pehmittää entisestään asettamalla se kuuman veden alle. Kaarevien harjasten pisimmillä harjaksilla voidaan ylettää jopa hammasväleihin.

Mikä on paras sähköhammasharja juuri minulle?

Sähköhammasharjaa valittaessa on hyvä huomioida eri harjasten ominaisuudet ja kuinka ne kiinnittetään harjan runkoon. Helppokäyttöisyyttä ja käteenistuvuutta voidaan testata jo liikkeessä. Sähköhammasharjojen hinnat vaihtelevat 20 – 250 euron välillä. Hintaan vaikuttaa hammasharjaan lisättyjen toimintojen määrä. On hyvä tutustua, mitkä omat erityistarpeesi ovat. Näin sinun on helpompi keskittyä vertailemaan näillä ominaisuuksilla varustettuja malleja. Harjaksien kappalehinnat ovat 2 – 10 euroa. Tämä kannattaa myös huomioida käyttökustannuksissa, sillä harjakset suositellaan vaihdettavaksi vähintään kolmen kuukauden välein.

Oikeaoppiseen harjaamiseen totuttavia ominaisuuksia ovat esimerkiksi ajastin tai näyttö, joka ilmoittaa harjausajan päättymisestä. Paineentunnistimen avulla opit tiedostamaan, kun harjaat liian kovalla paineella. Harjaksen vaihtoväliä ilmentämään on suunniteltu harjaksia, joiden väri haalenee niiden vanhetessa. Paristokäyttöiset harjat ovat tavallisesti edullisempia kuin ladattavat, mutta monesti niissä ei ole harjaksen vaihtomahdollisuutta. Niinpä koko harja on uusittava noin neljä kertaa vuodessa.

Mikäli kärsit herkistä ikenistä ja ienten vetäytymisestä kannattaa tutustua malleihin, joissa on hellävaraisesti harjaava ohjelma. Harjakseksi kannattaa hankkia herkille hampaille suunniteltu malli. Jos hampaasi vihlovat, perussähköhammasharja ilman hellävaraista toimintoa voi itse asiassa aiheuttaa kipua voimakkaan tärinän vuoksi.

Tarpeistasi riippuen lisäominaisuuksissa löytyy esimerkiksi hampaiden valkaisu-, kiillotus- ja ienten hierontaohjelmia.

Moni sähköhammasharjavertailu on painottunut halvempien ja kalliimpien mallien puhdistustulokseen. Useassa vertailussa harjaajan rooli näyttäytyy puhdistustuloksen suhteen tärkeämpänä kuin harjan ominaisuudet. Hyvä sähköhammasharja voi siis hyvinkin löytyä perusharjojen joukosta. Useat vertailut eivät kuitenkaan huomioi käyttäjien mahdollisia erityistarpeita, joihin enemmän varustelluilla malleilla pyritään vastaamaan. Sähköhammasharjatestit, jotka kiinnittäävät huomiota esimerkiksi herkkiin ikeniin, suosittelevatkin kehittyneempien ominaisuuksien joukosta etenkin paineentunnistinta ja ajastinta.

Soveltuuko sähköhammasharja lapsille?

Lasten sähköhammasharja on pienempi kuin aikuisille suunniteltu malli, joten se sopii paremmin sekä lapsen käteen että suuhun. Sähköhammasharja sopii noin 3-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Lapsille tarkoitetun hammasharjan etuna ovat pienet harjakset ja tehokkuus, jotka auttavat lasta pitämään hampaansa puhtaina. Lisäksi ne kannustavat hampaiden harjaukseen sekä värikkyytensä että muiden ominaisuuksiensa, kuten harjauksen loppumisesta ilmoittavan musiikin, avulla. Yksi suuri etu on myös, että harja suorittaa liikkeen. Näin ollen lapsen ei tarvitse tehdä motorisesti vaativaa, nytkyttävää harjausliikettä itse. On hyvä kuitenkin huomioida, että alle kouluikäiset lapset tarvitsevat aikuisen ohjausta hammasharjan oikeaoppiseen käyttöön.

Lasten sähköhammasharja on erityisesti suunniteltu maitohampaita ja herkkiä ikeniä silmälläpitäen. Harjaksen liike on edestakainen ja hellävarainen. Myös varren ergonomiaan on kiinnitetty huomiota, jotta lapsi pystyy pitämään harjaa kädessään silloinkin kun se on märkä. Lisäominaisuutena on erityisen hellävaraisen ja turvallisen puhdistuksen takaavia kumipinnoiteharjaksia. Sähköhammasharjan käyttöä suositellaan erityisesti silloin, jos lapsen hampaat reikiintyvät helposti.

Hammasharjan hoito

Huuhtele hammasharja juoksevan veden alla jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta saat hammastahnan ja lian jäänteet poistettua. Anna harjan ilmakuivua pystysuorassa asennossa. Kun huolehdit siitä, ettet harjatessasi paina harjaa liian kovaa, harjakset säilyttävät muotonsa ja tehonsa pidempään. Muista kuitenkin vaihtaa harjaspää vähintään kerran kolmessa kuukaudessa tai huomatessasi harjasten tai niiden indikaattorivärin kuluneen. Lataa akku täysin ennen ensimmäistä käyttökertaa, ja sen jälkeen joka kerta kun akku tyhjenee. Näin varmistat, että akun suorituskyky säilyy pidempään.

Jaa: