Top 5 parhaat autokamerat

11426
0

Oikean tuotteen löytäminen tässä kategoriassa ei ole helppoa, ja Parasvalinta tiimi onkin tehnyt riippumatonta tutkimusta ja tuotetestausta, jotta sinä voisit tehdä parhaan valinnan. Jos ostat jotain sisällöstämme löytyvien linkkien kautta, voimme ansaita pienen välityspalkkion, joka auttaa tukemaan työtämme.

Olet ehkä nähnyt joskus autokamerasta nauhoitettuja videoita. Näihin kameroihin nimittäin tallentuu joskus mitä hauskimpia kohtauksia, vaikka ne onkin tarkoitettu oman turvallisuuden parantamiseen. Autokamera on tarkoitettu mahdollisten onnettomuustilanteiden tallentamiseen, ja esimerkiksi poliisit käyttävät autokameraa aina ajaessaan työvuorossaan.

Kaikkein paras
Viofo A139 3CH
Arvioimme
Paras hinta
Neoline G-TECH X77
Arvioimme
Useimmilla ominaisuuksilla varustettu
Mio DVR MiVue J85
Arvioimme
Viimeinen vaihtoehtomme
70mai Pro Plus A500S
Arvioimme

MIKSI LUOTTAA MEIHIN?

Luottamuksellasi on meille merkitystä! Jokainen tuote on tutkittu huolellisesti, jotta voit olla varma siitä, että saat parasta. Lue lisää Säilyttääksemme 100 % puolueettomuuden, emme koskaan hyväksy rahaa, tuotteita tai mitään muuta maksua analyyseistämme!

Autokamera asetetaan tuulilasiin kiinni auton sisäpuolelle. Autokamera nauhoittaa tietä edelläsi. Kamera saa virtaa auton tupakansytyttimestä tai omasta patterista, aivan kuten tavallinen navigaattori. Ne nauhoittavat tietä edelläsi jatkuvasti. Kamera aloittaa nauhoittamisen silloin, kun käynnistät autosi ja lopettaa nauhoittamisen silloin, kun sammutat auton. Näin et vahingossa jätä kameraa päälle ja käytä autosi akkua loppuun. Jotkut kamerat voivat nauhoittaa omaan patteriinsa luottaen.

Kaikissa kameroissa on muistikortti, joka täyttyy videonauhoitteesta. Kun muistikortti on täynnä, kamera nauhoittaa vanhimman tallenteen päälle. Mitä suurempi muistikortti on, sitä enemmän videonauhoitetta mahtuu kortille. Esimerkiksi 8GB kortti saattaa nauhoittaa tunnin verran matkaa, kun taas 16GB nauhoittaa kaksi tuntia.

Autokamerasta on paljon hyötyä onnettomuustilanteessa. Näin voit todistaa sen, mitä tilanteessa oikeasti tapahtui, mikä voi olla hyödyllistä tilanteessa, jossa vakuutusyhtiö tarvitsee todisteita. Joissakin kameroissa voit esimerkiksi painaa nappia, joka estää kameraa tallentamasta onnettomuuden päälle. Jotkut kameran osaavat huomata onnettomuuden itse automaattisesti, jolloin onnettomuuden aikaväli jää kameraan koskemattomana. Tätä kutsutaan tapahtumatallenteeksi.

Autokamerat ovat pieniä kameroita, jotka nauhoittavat tietä pienellä, mutta laajalla linssillä, jotta kamera voi nähdä koko tien. Joissakin kameroissa on myös erilaisia valaistuksia, jotta kamera voi nauhoittaa tietä pimeällä tai sateisellakin ilmalla.

Kuinka autokamerat toimivat?

Hyvä autokamera tallentaa koko matkan aina alusta loppuun saakka. Kun olet ostanut autokameran, sinun tulee asettaa kamera sopivalle paikalle auton sisäpuolella. Monet asettavat kameran suoraan tuulilasin yläkulmaan keskelle tai vaihtoehtoisesti kuskin vasemmalle puolelle paikkaan, johon normaalisti laitettaisiin navigaattori.

Käynnistäessäsi auton, autokamerakin käynnistyy. Ajoneuvokamera tallentaa koko matkasi aina pisteestä A pisteeseen B. Kun sammutat auton määränpäässäsi, autovideokamera sammuu myös.

Autokamera liiketunnistimella voi olla hyödyllinen ominaisuus. Aseta kamera autoon niin, että liiketunnistin voi auttaa sinua onnettomuustilanteessa hieman enemmän. Tämä on erityisen hyödyllinen ammatikseen ajaville ihmisille, kuten esimerkiksi taksikuskeille ja rekkakuskeille.

Mistä osista autokamera koostuu?

Autokameroissa voi olla paljon erilaisia ominaisuuksia. Oli kamera minkälainen hyvänsä, jokaisessa kamerassa on tietysti ainakin kamera. Kamerat kiinnittyvät tuulilasiin imukupilla. Jokaisessa kamerassa on myös tallentava muistikortti. Kuten jo aikaisemmin mainitsimme, autokameroissa voi olla esimerkiksi liiketunnistin. Paras autokamera on sellainen, jossa on monia erilaisia ominaisuuksia tämän lisäksi, kuten esimerkiksi bluetooth kamera, joka yhdistyy autoon. Lisäksi autokameran GPS voi olla myös hyödyllinen, sillä näin saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kamera paitsi tallentaa, myös auttaa paikantamaan, missä olit esimerkiksi onnettomuuden sattuessa.

Autokamera voi saada virtaa joko johdolla, joka laitetaan auton tupakansytyttimeen. Toiset kamerat voivat tallentaa luottamalla omaan patteriinsa. Tämä on kätevää silloin, jos inhoat johtoja.

Tarvitsenko todella autokameran?

Autokamera on erittäin hyödyllinen etenkin ihmisille, jotka ajavat autoa ammatikseen. Heille kertyy kuukausien ja vuosien mittaan paljon ajokilometrejä. Mitä enemmän ajetaan, sen suurempi on aina onnettomuuden riski. Tällöin on erittäin hyödyllistä pitää autokamera päällä. Näin voit todistaa mahdollisen onnettomuustilanteen ja antaa pysyvää todistetta vakuutusyhtiölle.

Vaikka et ajaisi ammatiksesi ja käyttäisit autoasi vain töihin ajamiseen ja kaupassa käymiseen, autokamera voi silti olla hyödyllinen. Koskaan ei tiedä, mitä tien päällä tapahtuu. Parhaimmassa (tai pahimmassa) tapauksessa saatat jopa saada tallennettua onnettomuuden, joka sattuu edelläsi ajavalle autolle tai vaikka moottoripyörälle. Käytät autoasi sitten mihin tahansa, varmaa on se, ettei autokamerasta ole ainakaan mitään haittaa – vaan pelkästään hyötyä.

Kuinka valita autokamera?

Oikean autokameran valitseminen riippuu täysin siitä, millaiseen tarkoitukseen käytät kameraa. Mikäli ajat ammatiksesi esimerkiksi taksia tai teet kuljetuksia rekalla tai kuorma-autolla, paras vaihtoehto voi olla autokamera testivoittaja. Näin tiedät, että sinulla on parhain mahdollinen kamera käytössäsi. Sen sijaan, että teet autokameran testin jokaiselle mahdolliselle tuotemerkille, kannattaa lukea erilaisia käyttäjien kokemuksia.

autokamera testivoittajaEsimerkiksi verkkokaupoista ostettavat autokamerat on yleensä arvosteltu käyttäjien toimesta jo, joten kokemuksia kannattaa lukea. Tietysti toisen hyvä kokemus ei vielä takaa sitä, että kamera on sinulle ja sinun käyttöösi juuri oikea. Ensimmäinen asia, jota sinun kannattaa harkita on se, kuinka paljon ajat autollasi päivittäin. Jos ajat vain lyhyitä matkoja, sopiva kamera voi olla sellainen, joka on yksinkertainen ja näppärä sekä budjettiin sopiva. Jos sen sijaan ajat paljon, mahdollisesti jopa ammatiksesi, paras vaihtoehto on napata itsellesi sellainen autokamera, jossa on kaikki mahdolliset ominaisuudet aina liikkeen tunnistimesta GPS:ään ja muihin upeisiin vempaimiin. Myös laaja muistikortti on hyvä olla plakkarissa.

Toinen harkitsemisen arvoinen asia on se, tarvitsetko nimenomaan jotain tiettyjä ominaisuuksia. Esimerkiksi työkseen ajava rekkakuski saattaa hyötyä GPS -paikantimesta sekä liikkeentunnistimesta. Sen sijaan kaupungissa ajeleva henkilö saattaa haluta nimenomaan liikkeentunnistimen ja ehkä hieman pienemmän muistikortin – ei ole tarpeen maksaa suuremmasta.

Kuvanlaatu on erittäin tärkeä harkitsemisen arvoinen asia. Mitä parempi kuvanlaatu, sen paremmin näkee, mitä liikenteessä tapahtuu. Esimerkiksi taksikuskit, postiauton kuljettajat sekä rekkakuskit haluavat valita itselleen sellaisen kameran, jossa kuvanlaatu on korkea. Mitä parempi kuvanlaatu, sen enemmän kamera kuitenkin tulee maksamaan. Superhieno kuvanlaatu ei kuitenkaan ehkä ole tarpeen silloin, jos ajelet vain lyhyitä matkoja päiväsaikaan.

Yönäkyvyys on hyvin tärkeää heille, jotka ajelevat paljon keskellä yötä. Esimerkiksi poliisiautojen autokameroissa on hyvä kuvanlaatu sekä hyvä yönäkyvyys. Taksikuskit, rekkakuskit, kuorma-autojen kuljettajat, poliisit ja kolmivuorotyötä tekevät ihmiset haluavat sen sijaan sijoittaa nimenomaan kameraan, jonka yönäkyvyys on huippuluokkaa. Jos kuitenkin käytät autoasi vain päiväsaikaan, ei tällaiselle lisäosalle ole tarvetta.

Mieti myös, haluatko kameran käynnistyvän automaattisesti auton käynnistyessä vai haluatko mieluummin itse käynnistettävän, patterilla toimivan version. Tämä riippuu täysin siitä, mistä itse eniten pidät.

Ota myös huomioon kameran kiinnitystapa. Suurin osa kameroista kiinnittyy tuulilasiin omalla imukupillaan, mutta kaikissa ei ole kiinnitystä. Osa on tarkoitettu vain asetettavaksi kojelaudalle, mikä ei ehkä ole kovin käytännöllistä.

Tietysti oma hintahaarukka tulee myös ottaa huomioon. Kamerat maksavat yleensä noin vajaasta satasesta jopa pariin sataan. Mitä kalliimpi kamera, sen paremmat ominaisuudet siinä yleensä ovat. Esimerkiksi kamera, jossa on hyvä kuvanlaatu, suuri muistikortti, liikkeentunnistin, GPS, yönäkyvyys ja muut vimpaimet, saattaa maksaa lähemmäs kahta sataa euroa. Toisaalta yksinkertainen kamera, joka on mukavaa keskitasoa, saattaa lähteä mukaan vajaalla satasella. Se, millaisen kameran tarvitset, riippuu täysin siitä, millaiseen tarkoitukseen kameraa käytetään ja kuinka paljon ajat autollasi.

Loppujen lopuksi, autokamerat ovat uskomattoman hyödyllisiä välineitä liikenteeseen. Autokameroista ei koskaan ole haittaa, vaan pelkästään hyötyä, sillä koskaan et voi tietää, mitä tuleman pitää. Autokamera kannattaa siis hankkia itselleen joka tapauksessa, ajat sitten ammatiksesi tai et.

Jaa: