Top 5 parhaat termosmukit

9300
0
paras termosmuki

Oikean tuotteen löytäminen tässä kategoriassa ei ole helppoa, ja Parasvalinta tiimi onkin tehnyt riippumatonta tutkimusta ja tuotetestausta, jotta sinä voisit tehdä parhaan valinnan. Jos ostat jotain sisällöstämme löytyvien linkkien kautta, voimme ansaita pienen välityspalkkion, joka auttaa tukemaan työtämme.

Aamukahvi juodaan usein matkalla töihin sekä tietysti pitkin päivää. Jotta aamukahvin sekä päivälläkin juotavan kahvin saa pidettyä kuumana, termosmukit tulevat usein tarpeeseen. Termosmukit valmistetaan usein muovista tai metallista ja niitä on monia erilaisia ja eri kokoisia. Hyvä termosmuki pitää juoman kylmänä tai kuumana tuntikausia niin kuumana kesäpäivänä kuin kylmänä talviaamunakin.

MIKSI LUOTTAA MEIHIN?

Luottamuksellasi on meille merkitystä! Jokainen tuote on tutkittu huolellisesti, jotta voit olla varma siitä, että saat parasta. Lue lisää Säilyttääksemme 100 % puolueettomuuden, emme koskaan hyväksy rahaa, tuotteita tai mitään muuta maksua analyyseistämme!

Termosmukeja saa monissa eri väreissä. Niitä on aina sinisistä vaaleanpunaisiin ja raidallisiin ja kuvilla varustettuihin. Termosmukeja saa lapsille ja aikuisille ja niitä on useassa eri koossa. Termosmuki on kahvalla varustettu ja niihin on aina laitettu tiivis kansi.

Termosmukeja voi hyödyntää esimerkiksi vaellukselle lähtiessä. Voit laittaa juomasi mukiin ja se pysyy kylmänä kuumana kesäpäivänä vaeltaessasi. Vaihtoehtoisesti kahvi termosmukissa pysyy lämpimänä koko päivän hiihtoreissulla tai luistelupäivänä.

Kuinka termosmukit toimivat?

Teräksinen termospullo on hyvin kätevä kylmien ja kuumien juomien kuljetukseen. Paras termosmuki pitää juomat kuumina tai kylminä jopa yli vuorokauden. Tavallinenkin termosmuki pitää juomat oikean lämpöisinä vähintäänkin työpäivän ajan. Teräsmuki kestää jopa erilaisia pieniä kolhuja, toisin kuin esimerkiksi lasiset pullot. Lommot eivät haittaa ollenkaan eivätkä ne menetä eristyskykyään lainkaan.

Termosmukien korkit ovat myös kehittyneet paljon. Enää sinun ei tarvitse avata pulloon korkkia kokonaan kaataaksesi juomaa ulos. Yksinkertaisimmillaan korkissa on ruuvikierre, jonka kyljessä on uria, jotka auttavat juoman kaatamisessa. Uusimmissa ja teknisissä mukeissa on nappi, joka avaa korkin reunat tai mukin korkista voi ponnahtaa jopa kaatonokka.

Jos termosmuki on huonosti eristävä, pitkässä altistuksessa pakkaselle mukin korkki voi alkaa jäätyä kiinni. Jos tämä tapahtuu, silloin juomakin on tosin jo kylmää. Kuluttajille hyvä puoli on se, että kohtalaisinkin termosmuki ajaa asiansa melko hyvin. Ero parhaissa ja kohtalaisissa pulloissa on kuitenkin melkoisen huomattava. Kylmän eristävyyttä määräävät esimerkiksi mukin kylmäsillat sekä tyhjiön laatu. Lämpöä heijastavilla pinnoilla taas voi olla oma vaikutuksensa.

Mitä parempi suorituskyky, sitä korkeampi termosmukin hinta. Kalliimmissa mukeissa ulko- sekä sisävaipan välissä oleva tyhjiö on parempi kuin halvemmissa mukeissa. Kylmäsiltojen aiheuttamia lämpöhäviöitä voidaan lisäksi vähentää hyvällä suunnittelulla sekä toteutuksella.

Paremmuussuhteisiin vaikuttaa myös eristävyysomiaisuus, sekä se, onko mukiin laitettu kylmää vai kuumaa juomaa. Laadukas termosmuki säilyttää juoman lämpötilan jopa kaksikertaa paremmin kuin halvemmat vaihtoehdot. Esilämmitys ja esijäähdytys auttavat myös termosmukin suorituskykyä oleellisesti.

Mistä materiaalista termosmukit valmistetaan?

Termosmukit valmistetaan yleisimmin teräksestä. Niiden ulkopinta voi olla myös tehty muovista. Useimmiten termosmukien kahvat ja korkit on myös valmistettu muovista. Teräs eristää lämpöä paremmin kuin mikään muu materiaali. Oli termospullojen ulkopinta tai korkit valmistettu mistä tahansa, niiden sisäpinta ja tyhjiö on valmistettu teräksestä.

Yleiset termosmukien mitat

Termosmukien yleiset koot noudattavat normaalien mukien mitoituksia. Mukit voivat olla esimerkiksi suuren teemukin kokoisia sekä korkeudeltaan että ympärysmitaltaan. Termosmukien lisäksi voit saada käsiisi esimerkiksi termospulloja, joiden mitat yleensä noudattavat samoja mitoituksia kuin miestä väkevämpien juomien pullot. Yleisimpiä kokoja ovat litra sekä 0,75 litraa. Tarjolla voi olla myös 0,5 litran pulloja sekä pienempiä 0,35 litran pulloja tai mukeja.

Iso termosmuki eristää lämpöä paremmin kuin pieni termosmuki. Syynä tähän on fysiikan laki. Pullon pinta-alan suhde juoman tilavuuteen pienenee, kun pullo kasvaa. Tästä syystä mukien vertailussa koon perusteella ei ole juurikaan järkeä.

Termosmukien suunnitteluominaisuudet

Termosmukeja on tarjolla joka lähtöön. Halusit sitten suuren termosmukin tai pienen sellaisen, niitä löytyy ihan jokaiselle. Voit nähdä paljon eroja esimerkiksi mukin kahvan suunnittelussa, joka voi olla suunniteltu yksinkertaisesti tai ergonomisesti. Joissakin mukeissa ei ole välttämättä kahvaa lainkaan, vaan niiden muoto voi olla suunniteltu hienosti niin, että voit ottaa siitä mukavasti kiinni ilman kahvaakin. Lisäksi korkin suunnittelussa on usein käytetty paljon erilaisia ominaisuuksia.

hyvä termosmukiHalvimmissa mukeissa korkki voi olla kokonaan auki kierrettävä. Hieman kalliimmissa mukeissa sinun tarvitsee avata korkkia vain muutama kierros, ja kaatourat auttavat tuomaan nesteen ulos mukista avaamatta korkkia kokonaan. Lisäksi joissakin voi olla nappi, jota painamalla saat mukista esiin kaatonokan tai korkki nousee kokonaan.

Tietysti eräs hyvin tärkeä suunnitteluominaisuus termosmukeissa on tietysti niiden ulkoinen väri ja suunnittelu. Termosmukeja saa monissa eri väreissä aina pinkeistä raidallisiin, kukkakuvioisiin ja vaikka mihin muuhun. Saat siis takuuvarmasti valittua itsellesi sopivan mukin monien vaihtoehtojen joukosta. Osta termosmuki, joka sopii omaan tarkoitukseesi ja mieltymyksiisi.

Mukien hinta määräytyy paitsi niiden koon ja suunnittelun mukaan, myös sen mukaan, millaisesta materiaalista muki on valmistettu ja millainen väri ja kuviointi niissä on. Mitä paremmin muki pitää nesteen kylmänä ja kuumana, sen enemmän muki maksaa. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että vaikka ostaisit hieman kalliimmankin termosmukin, se ei silti vie sinua vararikkoon. Termosmukien hinnat vaihtelevat yleensä parista kympistä viiteenkymmeneen euroon. Hinta siis harvoin tulee esteeksi. Jos haluat kaikista kalleimman mukin, etsi suurta mukia hienolla kannella ja upealla suunnittelulla! Ja tietysti tarkista, kuinka kauan muki eristää lämpöä.

Kuinka valita oikea termosmuki?

Termosmukin valitseminen ei tosiaankaan ole rakettitiedettä. Ensimmäinen askel termosmukin valitsemisessa on valita se, kuinka kauan haluat mukin eristävän lämpöä. Jos ulkoilet paljon kylmässä talvi-ilmassa ja haluat esimerkiksi mukin, joka pitää juoman kuumana koko päivän hiihtäessäsi pakkasessa, kannattaa hankkia sellainen muki, joka pitää lämpöä parikin päivää. Jos taas käyt vaelluksilla kuumana kesäpäivänä tai haluat mukin, joka pitää juomasi kylmänä rantalomalla, valitse hyvin eristetty muki.

Toinen asia, jota kannattaa miettiä on se, minkä kokoisen mukin haluat. Mukeja on aina pienistä muutaman desin mukeista suuriin termospulloihin. Voit siis hankkia mukin, johon mahtuu aamukahvi tai voit hankkia sellaisen, johon mahtuu koko päivän kahvi.

Viimeinen asia, jonka voi ottaa huomioon on se, millainen muki on väritykseltään. Tietysti kannattaa valita se oma lempiväri! Käytä mielikuvitustasi, sillä tarjolla on paljon erilaisia kuvioita ja värejä. Lasten termosmukeissa on paljon pirteitä värejä ja hauskoja kuvioita. Jos värikkäät mukit eivät ole sinun omaa alaasi, ei hätää, sillä tavallisiakin mukeja on tarjolla, jotka ovat metallin värisiä tai mustia.

Jos olet hyvin tarkka siitä, millaisen termosmukin hankit, kannattaa lukea arvosteluja ja kokemuksia termosmukien testistä, joita on toteutettu monien ihmisten toimesta. Monet kirjoittavat arvosteluja nettiin ja näitä lukemalla voit löytää paljon tietoja parhaimmista termosmukeista.

Yhteenveto

Termosmukit ovat hyvin käteviä, sillä ne pitävät juomasi lämpimänä ja kylmänä tarvittaessa. Aamukahvin juominen ei ole koskaan ollut helpompaa, sillä voit laittaa kahvin mukiin ja se pysyy lämpimänä toimistolle asti. Rantapäivästäkin tulee mukavampi, kun saat kylmät juomasi termosmukiin tai -pulloon. Lisäksi voit ottaa pullon tai mukin esimerkiksi mukaan spinnintunnille tai salille, aamujuoksulle tai vaikka mihin tahansa muualle. Oli aktiviteettisi mikä tahansa, termosmuki pitää juomasi oikean lämpöisenä.

Jaa: