Parhaat hoverboardit 2024

3526
0
hoverboard hinta

Oikean tuotteen löytäminen tässä kategoriassa ei ole helppoa, ja Parasvalinta tiimi onkin tehnyt riippumatonta tutkimusta ja tuotetestausta, jotta sinä voisit tehdä parhaan valinnan. Jos ostat jotain sisällöstämme löytyvien linkkien kautta, voimme ansaita pienen välityspalkkion, joka auttaa tukemaan työtämme.

Hoverboardit ovat kaksipyöräisiä, sähköllä toimivia, kannettavia tasapainoskoottereita. Tämä termi tuli hyvin monille tutuksi klassisesta elokuvasta Takaisin Tulevaisuuteen, joka tuli teattereihin 80-luvulla. Tässä elokuvassa nähtiin leijuvia lautoja, jotka leijuvat itsekseen maanpinnan yläpuolella. Elokuvassa jopa ennustettiin, että nämä leijuvat laudat tulisivat markkinoille 2010-luvun jälkeen. Kaukana tämä elokuva ei ollut totuudesta, sillä 2010-luvulla tosiaankin markkinoille tulivat tasapainoskootterit.

Hoover tasapainoskootteri toimii sähköllä. Tarkoituksena on seistä hoverboardin päällä ja ohjata sitä käyttämällä pelkästään omaa tasapainoaan. Nojaamalla eteenpäin lauta menee eteenpäin ja nojaamalla hieman taaksepäin, lauta hidastaa vauhtia. Käännyt laudalla nojaamalla siihen suuntaan, mihin haluat kääntyä. Hoverboard parantaa ainakin tasapainoa, ja sillä ajeleminen on melkoisen hauskaa. Tasapainolauta on sähköinen, joten sillä ei saa ajella sisällä kaupoissa tai kirjastoissa tai esimerkiksi juna-asemalla. Sillä on kuitenkin hyvä ajella esimerkiksi jalkakäytävällä. Jos haluat käydä kaupassa, nosta vain lauta syliisi kaupassa käynnin ajaksi.

Tasapainolaudalla ajellessa on hyvä pitää päässä kypärää ja polvissa polvisuojia. Kyynärsuojatkaan eivät olisi haitaksi. Nämä tasapainolaidat eivät kulje turhan kovaa, mutta jos niillä kaatuu, niin se saattaa silti kirpaista. Kannattaa siis suojella omia polvia, kyynärpäitä sekä tietysti päätä. Tasapainoskoottereita suositellaan hieman vanhemmille lapsille, sillä niiden ohjaamiseen tarvitaan hyvin paljon tasapainoa. On turvallista aloittaa niillä ajeleminen ja harjoitteleminen omalla kotipihalla tai vaikka tyhjällä parkkipaikalla, ja lähteä pienemmille alueille vasta sitten, kun kääntyminen ja jarruttaminen ovat hallussa.

Kuinka hoverboardit toimivat?

Yksi kysymys nousee mieleen, kun katsoo hoverboardilla kiitäviä lautailijoita. Miten ne oikein toimivat? Niiden toiminta ei onneksi ole kovin monimutkaista. Gyroskooppi säätää laudan kallistusta ja ylläpitää tasapainoa. Mikroprosessorit ovat pieniä prosessoreita, jotka säätelevät laudan tehoa pyörissä. Tasapainoskootteri toimii ja saa virtansa yksinkertaisesti akusta. Niissä on yleensä litiumakku, jota voi ladata aivan kuten puhelimenkin akkua. Moottori sen sijaan vie laudan tehon pyöriin.

Nämä kaikki komponentit yhdessä tuottavat tehoa ja säätävät laudan kallistusta niin, että hoverboard pysyy pystyssä ja sitä voidaan hallita. Käyttäjä seisoo laudan päällä pyörien välissä ja säätää vauhtia ja laudan menosuuntaa jaloillaan ja omalla tasapainollaan. Vauhdikkaimmat laudat kulkevat 10-16 km/h vauhdilla, ja jotkut laudat voivat saavuttaa jopa 20 km/h vauhdin.

On hauskaa tietää, että hoverboardit ovat kiellettyjä joissakin maissa. Siksi, että ne ovat sähköllä kulkevia ja niissä ei ole manuaalista jarrua, monet maat ovat kieltäneet niiden käytön kokonaan. Esimerkiksi Englannissa, Skotlannissa, Walesissa, Australiassa ja Kanadassa ei saa lautailla hoverboardilla ollenkaan.

Lautaillessa tulisi aina käyttää jonkinlaisia suojavarusteita. Kuten sanottua, esimerkiksi kypärä, kyynärsuojat ja polvisuojat ovat suositeltuja.

Mistä osista hoverboard koostuu?

Hoverboard on pieni, joten siinä ei ole kovinkaan monia osia. Se koostuu seuraavista osista:

 • hoverboard hintaTeräskehys, jossa keskiökartio
 • Logiikkalevy
 • Kaksi gyroskooppia
 • Kaksi infrapunatunnistinta
 • Kaksi sähkömoottoria (jotka sijaitsevat pyörien sisällä)
 • Kaksi kallistus- / nopeusanturia (pyörien sisällä)
 • Latausportti
 • Virtakytkin
 • Akku
 • LED-valot
 • Paineanturit
 • Muovikuori

Hoverboardin pyörissä on sähkömoottorit. Niissä on myös kallistus- ja nopeusanturit. Tämä havaitsee yksittäisen pyörän kierrosnopeuden (kierrosta/minuutissa) ja lähettää sen gyroskooppi- ja nopeusohjauslevyille, jotka sijaitsevat päärungossa, aivan pyörien vieressä.

Gyroskooppi- ja nopeussäätölevyt vastaanottavat rpms- ja kallistustiedot anturilta pyörien sisällä ja ne puolestaan lähetetään sen päälogiakortille. Kun kalibroit lautasi, gyroskoopit ovat periaatteessa “nollattuja”.

Logiikkalevyssä sijaitsevat hoverboardin “aivot”, ja prosessori laskee reaaliaikaisesti laudan tilan, nopeuden, jolla matkustat, ja yksittäisten pyörien suhteellisen nopeuden ja kallistuksen.

Akku on se, mikä pitää laudan liikkeellä. On olemassa erilaisia pakkuja, mutta suurin osa niistä on 36V 4400mAH akkuja. Joskus saat hoverboardin halvalla, jos valmistajat pystyvät tekemään sen halvaksi käyttämällä pienemmän kapasiteetin akkua.

Mitkä ovat hoverboardin mitat?

Hoverboardeja saa erilaisissa mitoissa. Pienimmät hoverboardit tehdään pienille lapsille, ja ne ovat jopa alle 15 sentin pyörillä varustettuja. Aikuisille suunnatut hoverboardit ovat noin 16-20 sentin pyörät omaavia ja ne painavat alle 10 kiloa. Ne voi siis helposti napata syliin ja kantaa esimerkiksi mukanaan kauppaan, jos sille on tarve. Tätä suurempiakin hoverboardejakin voi tosin olla tarjolla.

Hoverboardin suunnitteluominaisuudet

Hoverboardeja on tarjolla monia erilaisia ja jokaiselle taatusti sopivia. Hoverboardilla on paljon eroja koossa. Niiden pyörissä on erilaisia kokoja, ja sopiva koko riippuu täysin omasta mieltymyksestäsi sekä omasta koostasi. Lapsille kannattaa hankkia pienemmillä pyörillä varustetut hoverboardit, kun taas aikuisille voi hankkia jopa 20 sentin pyörät.

Tasapainoskoottereihin on usein laitettu kumiset pienet läpät laudan keskikohtaan pyörien väliin, jotta kenkäsi eivät liu’u paikoiltaan. Suunnitteluominaisuuksiin vaikuttavat esimerkiksi laudan nopeus ja akun kesto. Mutta kaikista näyttävin suunnitteluominaisuus on ehdottomasti laudan muovikuori. Tämä väritys voi vaihdella aina lieskoista tasaisen valkoiseen tai mustasta kultaiseen. Tässä ominaisuudessa on todellakin käytetty paljon mielikuvitusta. Lisäksi lautoihin on usein asetettu myös jopa upeita LED-valoja.

Minkä hintaisia hoverboardit ovat?

Hoverboardien hinta vaihtelee paljon. Tasapainoskootterin voi saada halvalla esimerkiksi käytettynä netistä. Suomessa halpa hoverboard maksaa vajaan kaksisataa euroa. Hoverboardin voi saada verkkokaupasta  hyvällä hinnalla, ja hintahaarukka on yleensä noin 200-400 euroa.

Paras tasapainoskootteri on kuitenkin sellainen, jossa on suuret pyörät, hieno suunnittelu ja jonka akku kestää pitkään. Ja se tietysti kulkee melkoista vauhtia. Tällaisen tasapainoskootterin hinta voi olla noin 400-500 euroa.

Tasapainoskootteri verkkokaupasta on helppo saada. Voit tehdä tilauksen netissä ja saat hoverboardin suoraan kotiovellesi. Vaikka joudut varmasti maksamaan postituskulut, se voi silti tulla halvemmaksi kuin kaupasta ostaminen, sillä verkkokauppojen tuotteet ovat yleisesti ottaen paljon halvemman hintaisia. Paras hoverboard on sellainen, joka sopii omaan budjettiisi, mutta on silti laadukas. Jos sinulla ei ole suurta budjettia hoverboardia varten, kannattaa etsiä käytettyä, mutta laadukasta hoverboardia.

Hoverboardin hyvät ja huonot puolet

Tasapainoskootterilla liikkuminen voi olla hauskaa, mutta sillä on sekä hyvä että huonoja puolia. Hoverboard voi parantaa tasapainoasi melkoisella tavalla. Pienellä harjoittelulla voit saavuttaa hienon tasapainon, mikä auttaa sinua päivittäisissäkin askareissasi. Lisäksi hoverboardia on helppo käyttää, nimittäin kun olet oppinut tasapainoilun hienon taidon, nappaat vain hoverboardin allesi ja olet jo matkalla!

Voit ostaa tällaisen hoverboardin hyvin helposti. Kuten jo sanottua, hoverboardeilla on hintahaarukka, joka on melkoisen laaja. Voit siis valita helposti omaan budjettiisi sopivan hoverboardin. Voit ostaa sen verkkokaupasta helposti ja se tulee suoraan kotiovellesi. Vaihtoehtoisesti voit hakea sen kaupasta, jos haluat sen saman tien.

Ne ovat lisäksi pieniä ja kevyitä. Voit siis pakata ne joko reppuusi tai vaikka lokeroosi päiväsi ajaksi. Ja kun on aika kulkea paikasta toiseen, voit napata sen repustasi helposti ulos ja rullailla paikasta toiseen.

Lisäksi hoverboardilla liikkuminen on halpaa. Jos haluat liikkua paikasta toiseen, mutta et halua kävellä tai mennä bussilla, voit kulkea hoverboardilla ilmaiseksi melko pitkiäkin matkoja. Voit kulkea jopa 15 kilometriä tai enemmän yhtäjaksoisesti. Näin voit säästää rahaa matkakuluissa melko paljon.

Huonoja puolia on kuitenkin myös melkoinen litania. Hoverboardiin investoiminen voi olla melkoisen suuri investointi, eikä kaikilla ehkä ole siihen kuitenkaan varaa, vaikka sen ostaisi jopa käytettynäkin.

Varovaisuutta tarvitaan! Ennen kuin opit mestariksi hoverboardilla lautailemisen kanssa, kannattaa olla hyvin varovainen ja käyttää etenkin kypärää ja mahdollisesti muitakin suojia. Esimerkiksi kyynärsuojat ja polvisuojat ovat hyvin tärkeitä varusteita silloin, kun olet aloittelija lautailemisen kanssa.

Lauta saattaa lisäksi myös ylikuumentua. Monet käyttäjät ovat sanoneet kokemuksissaan, että lauta ylikuumentuu helposti. Näitä lautoja voi kuitenkin välttää lukemalla käyttäjien kokemuksia ennen laudan ostamista.

Vaikka laudan käyttäminen onkin hyvin helppoa ja mukavaa, huono puoli on kuitenkin se, ettei lautaa saa käyttää joka paikassa. Sillä voi kulkea pyöräteillä, mutta sisätiloissa, kuten kaupassa, kirjastoissa ja juna-asemilla sillä ei saa kulkea. Joten kannattaa ottaa huomioon se, ettei sillä voi rullailla ihan missä tahansa.

Muista myös, että vaikka niillä kulkeminen näyttää helpolta, se ei kuitenkaan välttämättä ole kaikille helppoa. Käytä siis hoverboardia pienellä varauksella ja ole varovainen.

Kuinka valita oikea hoverboard?

Ensin kannattaa harkita laudan kokoa. Mitä isompi lauta on, sen helpompi sitä on käyttää. Hanki siis iso lauta, jos tasapainoilu on vaikeaa. Isommat pyörät ovat hieman helpompia hallita, ainakin aikuiselle. Lapselle sen sijaan kannattaa hankkia hoverboard, joka on lapsille tarkoitettu ja hieman pienempi.

Kannattaa myös miettiä sitä, kuinka pitkään laudan akun tulisi kestää. Tämä riippuu täysin siitä, kuinka pitkiä matkoja haluat ajella laudalla kerrallaan. Jos haluat ajella koko päivän, kannattaa hankkia lauta, jonka akku kestää pitkän aikaa. Muista, että jos akku on hyvin pitkäkestoinen, se tuo euroja lisää hintalappuun.

Ulkoasu on tietysti myös tärkeää. Hanki hoverboard, jonka väristä pidät. Muista, että joissakin laudoissa on myös LED-valot, mikä voi olla mukava lisäys. Mitä enemmän ominaisuuksia laudassa on, sen enemmän lauta tulee maksamaan.

Jos haluat upouuden ja hienoilla ominaisuuksilla varustetun laudan, saatat joutua maksamaan siitä jopa 400-500 euroa liikkeessä. Jos sen sijaan ostat sen verkkokaupasta, saatat maksaa mahdollisesti hieman vähemmän. On kuitenkin olemassa mahdollisuus ostaa hoverboard käytettynä, jolloin saatat leikata hinnasta pois satasia, mutta saada itsellesi täydellisesti toimivan hoverboardin.

Hintaa kannattaa miettiä tarkasti. Hoverboardiin investoiminen voi olla melkoisen iso askel. Osta siis itsellesi sellainen lauta, joka sopii budjettiisi.

Kuinka pitkään hoverboard kestää?

Sinun tulisi todellakin tehdä läksysi liittyen hoverboardien akkujen kestävyyteen. Nimittäin jotkut laudat kestävät noin tunnin verran, kun taas toiset saattavat jatkaa rullailua jopa 3-4 tuntiakin. Matkan puolesta hoverboard voi kulkea jopa 15-30 kilometriä päivässä. Joten on hyvin tärkeää, että valitset laudan, jonka akun kestävyys sopii sinun tarpeisiisi.

tasapainoskootteri halvallaMuista myös, että akun kestoon vaikuttavat monet tekijät. Siihen vaikuttaa tietysti akun laatu ja kestävyys, mutta myös esimerkiksi se, kuinka painava laudalla ratsastava henkilö on. Lisäksi tähän vaikuttavat myös ajettava maasto. Jos ajat tasaisella pohjalla, kuten asfaltilla tai vaikka ostarilla, akku kestää todennäköisesti paljon pidempään kuin silloin, jos ajelet ulkona lenkkeilypolulla. Lisäksi ylämäkeen ajeleminen kuluttaa akkua paljon enemmän kuin alamäkeen ajeleminen.

Sääolosuhteillakin on jonkin verran vaikutusta laudan akun kestoon. Sateisella säällä ja lammikoissa ajellessa akku ei ehkä kestä niin kauan kuin kuivalla ilmalla. Lisäksi kuuma auringon porotus tai jäätävän kylmä ilma voivat kuluttaa akkua paljon vauhdikkaammin kuin mukava viileä ilma.

Jos haluat pidentää akkusi käyttöikää, kannattaa välttää akun käyttämistä täysin loppuun asti. Lataa siis akku uudelleen silloin, kun akkua on jäljellä vajaa 20 %. Joskus on kuitenkin hyvä antaa akun uudelleen kalibroida itsensä antamalla akun mennä täysin loppuun saakka. Vältä myös laudan säilyttämistä tilassa, jossa on hyvin kuuma. Sitä ei siis kannata jättää lojumaan ulos kuumalla kesäilmalla. Lisäksi kannattaa välttää laudan lataamista yön yli. Ylilataaminen saattaa myös olla hyvin haitallista akulle, aivan kuten matkapuhelimien ja kannettavien tietokoneidenkin kanssa.

Vinkkejä hoverboardin käyttämiseen

Hoverboardin käyttäminen ei ehkä ole kaikista helpointa, mutta hyvä puoli on se, että vinkkejä hoverboardin käyttämiseen on hyvin paljon. Näitä vinkkejä noudattamalla voit saada paljon enemmän irti omasta hoverboardin kokemuksestasi.

Käytä suojavarusteita

Turvallisuusvarusteiden osalta useimmat ihmiset ajattelevat, että kypärän laittaminen päähän auttaa yksinään. On kuitenkin suositeltavaa, että käytännössä harjoittelun aikana käytetään turvavarusteita täydellisenä pakettina, kuten ranteissa, kyynärpäissä ja polvissa. Alaselän suojien käyttäminen voi olla myös erittäin hyödyllistä, jotta et satuta itseäsi kaatuessasi taaksepäin. Sillä niin saattaa todellakin käydä.

Mieti tarkkaan seuraavia asioita

Edellä mainittujen asioiden lisäksi kannattaa miettiä hieman seuraavia asioita ennen kuin ostat itsellesi hoverboardin

 • Akun kesto. Tämä merkitsee sitä aikaa, kuinka kauan hoverboardia voidaan käyttää yhdellä latauksella. Eri tuotemerkit tarjoavat tässä asiassa erilaisia lupauksia. Normaali kestoaika on 2-3 tuntia, ja tällä latauksella sinun pitäisi pystyä ajelemaan 15-30 kilometriä.
 • Kustannukset. Epäilemättä kustannukset ovat tärkeitä tekijöitä. Kun sewayt tulivat markkinoille, ihmiset halusivat ostaa niitä, mutta ne olivat liian kalliita monille. Hoverboard on hieman parempi ratkaisu, sillä se on hieman edullisempi vaihtoehto kuin suuri ja epäkäytännöllinen segway.
 • Luotettavuus. Tämä on vielä yksi tärkeä näkökohta, kun ostetaan itselle oma hoverboard. Koska hoverboardilla tasapainotellaan, on hyvin tärkeää muistaa, että tavaramerkin luotettavuus ja turvallisuus ovat hyvin tärkeitä asioita.
 • Takuu. Takuu on tärkeä tekijä. Joitakin tuotemerkkejä on saatavana kahden vuoden takuulla, ja tässä on syytä muistaa, että tuote, joka sisältää kuukauden takuun, ei kestä kuutta kuukautta kauempaa. Kannattaa siis varmistaa, että jälleenmyyjä on valmis tarjoamaan hyvän takuun.

Yhteenveto

Hoverboard on hyvin hauska tapa liikkua paikasta toiseen. Sillä voi ajella pitkin jalkakäytäviä ja vaikka ostoskeskuksissa. Hoverboardit parantavat tasapainoa ja niillä on hauskaa rullailla vaikka töihinkin aamulla, sillä niillä voi matkustaa jopa 30 kilometriä parhaimmillaan. Vaikka hoverboardilla ei saa ajella ihan joka paikassa, se on onneksi niin kevyt, että sen voi saada nostettua syliin tai laitettua vaikka reppuun päivän ajaksi.

Kun ajelet hoverboardilla, ole varovainen ja käytä tarpeellisia suojavarusteita, kuten kypärää, kyynär- ja polvisuojia ja mahdollisesti alaselän tukea. Muista myös harjoitella ajamista ensin suurella alueella, jossa ei ole vaaraa törmätä mihinkään. Kun olet päässyt hommasta enemmän jyvälle, voit lähteä ajelemaan ihmisten joukkoon.

Vaikka hoverboardit ovat melko kalliita, voit helposti ostaa käytetyn hoverboardin alle kahdella sadalla. Uusiakin hoverboardeja saa melko hyvällä hinnalla esimerkiksi verkkokaupasta, jolloin voit maksaa pari satasta hyvästä ja uudesta hoverboardista.

Jaa: