Top 5 parhaat aktiivisuusrannekkeet

9728
0
aktiivisuusranneke vertailu

Oikean tuotteen löytäminen tässä kategoriassa ei ole helppoa, ja Parasvalinta tiimi onkin tehnyt riippumatonta tutkimusta ja tuotetestausta, jotta sinä voisit tehdä parhaan valinnan. Jos ostat jotain sisällöstämme löytyvien linkkien kautta, voimme ansaita pienen välityspalkkion, joka auttaa tukemaan työtämme.

Viime vuosina erilaisista älylaitteista on tullut uskomattoman suosittuja. Jopa fitnessala on alkanut olla mukana älylaitteissa. Fitness on monille hyvin tärkeää, joten ei ole ihme, että erilaiset laitteet ja uudet vempaimet tulevat markkinoille jatkuvasti. Yksi viimeisimmistä villityksistä on aktiivisuusranneke.

Lähes kaikki markkinoilla olevat hyvät aktiivisuusrannekkeet toimivat kolmiosaisella kiihtyvyysmittarilla, joka mahdollistaa kiihtyvyyden mittaamisen kolmella akselilla. Ne mittaavat liikkeen alkamista, loppumista sekä liikkeen vauhtia ja suuntaa.

MIKSI LUOTTAA MEIHIN?

Luottamuksellasi on meille merkitystä! Jokainen tuote on tutkittu huolellisesti, jotta voit olla varma siitä, että saat parasta. Lue lisää Säilyttääksemme 100 % puolueettomuuden, emme koskaan hyväksy rahaa, tuotteita tai mitään muuta maksua analyyseistämme!

Tavallinen kiihtyvyysmittari koostuu kahdesta sähköisesti varautuneesta levystä ja pienestä vastapainosta. Kun anturi on paikoillaan, vastapaino sijaitsee keskellä. Kun liikut, vastapaino siirtyy levyltä toiseen ja anturi rekisteröi liikkeen.

Liikkeestä saatujen tietojen kerääminen on kuitenkin vain yksi monista tehtävistä, joita paras aktiivisuusranneke tallentaa. Aktiivisuusranneke sykemittarilla on hyvin yleinen ranneke markkinoilla nykyään. Laitteen pitäisi käsitellä näitä tietoja niin, että me, käyttäjät, pystymme katselemaan sitä oikealla ja hyvällä näytöllä. Erilaiset rannekkeet käyttävät erilaisia algoritmeja kerättyjen tietojen laskemiseen tarkimmalla ja hyödyllisimmällä tavalla. Jotkut aktiivisuusrannekkeet yksinkertaisesti laskevat askeleita, kun taas muut muuntavat kaikki tiedot omiin yksikköihinsä ja laskevat kaloreita ja muita tekijöitä. Nämä algoritmit ovat pääsääntöisesti hyvin varjeltu salaisuus ja niitä muutetaan aina tavalla ja toisella.

Kerättyjen tietojen oikeellisuuden varmistamiseksi valmistajat testaavat tiedot muita laitteita vastaan. Aktiivisuusranneke vertailu on tärkeää tuotteen tietojen oikellisuuden kannalta. Esimerkiksi kaloriarvioiden tarkkuus testataan kannettavan telemetrisen hapenkulutuksen analysaattorin tekemien kaloriarvioiden tarkkuuden perusteella.

Aktiivisuusrannekkeita synkronoidaan myös älypuhelimen kanssa. Jotkut rannekkeet toimivat BlueToothin kautta, joka näyttää olevan suosituin menetelmä tähän mennessä.

Kuinka tarkkoja rannekkeet ovat?

Valitettavasti aktiivisuusrannekkeiden näyttämän tiedon tarkkuus jättää paljon arvaamisen varaan. On ilmeistä, että jos verrataan eri laitteiden näyttämiä tietoja samaan aktiviteettiin tai vertaamme joitain älykkäitä seurantaohjelmia tavallisiin pedometreihin, tulokset vaihtelevat hieman.

Paras aktiivisuusranneke on sellainen, jossa on mahdollisimman tarkkoja tietoja ja erilaisia ominaisuuksia. Vaikka aktiivisuusrannekkeet voivat antaa hyvin suuntaa-antavia tuloksia, niihin ei kannata kuitenkaan luottaa täysin sokeasti. Iowan Yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan nimittäin aktiivisuusrannekkeiden poltettujen kaloreiden määrä voi heittää suuntaan tai toiseen jopa 15 % marginaalilla.

Miksi aktiivisuusrannekkeet ovat niin suosittuja?

Aktiivisuusrannekkeet ovat suosittuja monista syistä.

Aktiivisuusranneke pitää kirjaa edistyksestäsi

paras aktiivisuusranneke

On vaikeaa pitää kirjaa omasta menestyksestä. Aktiivisuusranneke sykemittauksella pitää esimerkiksi kirjaa sykkeestä, toiset laskevat askelia ja kalorinkulutusta. Tällainen on hyvin motivoivaa ja auttaa pitämään oman edistyksen kurissa. Voit seurata päivittäistä edistyksestäsi suoraan sovelluksesta. Näin tiedät, mitä sinun pitää tehdä saavuttaaksesi omat tavoitteesi urheilun ja ruokailun ja jopa nukkumisen aikana.

Saat ilmaisen treenaajan ja vinkkejä

Kaikista älykkäimmät laitteet, kuten esimerkiksi aktiivisuusranneke unen seurantaan, pystyvät mittaamaan erilaisia asioita hyvin tarkasti. Saatat saada esimerkiksi erilaisia treenivinkkejä. Jos sinulla ei siis ole mahdollisuuksia palkata omaa kunto-ohjaajaa, voit aloittaa treenaamisen tämän rannekkeen kanssa.

Auttaa asettamaan realistisia tavoitteita

Tavoitteiden asettaminen on tärkeää. Mutta jos et tiedä, millainen tavoite on realistinen, saatat pettyä lopputulokseen (tai siihen, että et saa tulosta). Aktiivisuusranneke, joka mittaa sykettä, voi esimerkiksi auttaa sinua asettamaan realistisia kardiovaskulaarisen treenin tavoitteita. Jos haluat nukkua paremmin, voit seurata sovelluksesta sitä, milloin nukut hyvin ja millaisia muutoksia sinun tulisi tehdä voidaksesi saavuttaa paremman unen. Sovellukset voivat jopa antaa sinulle vaiheittaisen kunto-ohjelman, jossa sinulle on jo asetettu realistiset tavoitteet ja aikarajat.

Monitoroi koko elämääsi

Aktiivisuusrannekkeen ei tarvitse olla vain urheilukäyttöön. Se voi mitata esimerkiksi unen laatuasi, askeleitasi ja sykettäsi normaalin työpäivän aikana. Lisäksi voit kirjata sovellukseen kaiken mitä syöt myös päivinä, jolloin et urheile.

Auttaa muodostamaan terveellisempiä elämäntapoja

Kiitos treenivinkkien, elämän monitoroimisen ja tavoitteiden asettamisen, aktiivisuusranneke voi auttaa sinua muodostamaan parempia elämäntapoja.

Monitoroi dieettiäsi

Jotkut aktiivisuusrannekkeet ovat niin älykkäitä, että ne jopa mittaavat dieettiäsi. Se voi laskea kaloreitasi, jotta tiedät, kuinka paljon voi syödä päivän aikana ja silti pudottaa painoa. Lisäksi saat realistisen siitä, kuinka monta kaloria oikeasti syöt.

Kuinka aktiivisuusrannekkeet toimivat?

Se on hiljaisesti ranteessasi: laskee askeleesi, seuraa untasi, seuraa sydämesi sykettä ja laskee eron kävelyn ja juoksun välillä. Mutta kuinka täsmällisesti se seuraa kuntoasi ja miten se toimii? Yksinkertaisesti sanottuna aktiivisuusrannekkeet mittaavat liikettä: useimmissa on 3-akselinen kiihtyvyysmittari, joka seuraa liikkumista kaikkiin suuntiin. Jotkut tulevat myös gyroskoopilla varustettuna ja ne mittaavat suuntaa ja pyörimistä.

Sitten on olemassa korkeusmittari, joka pystyy mittaamaan korkeuttasi, mikä on kätevää, kun selvität nousemasi vuorten korkeutta tai portaiden lukumäärää, jonka olet onnistunut kiipeämään ylös ja alas päivän aikana. Kaikki nämä tiedot kerätään talteen, jotta ranneke voi luoda kokonaisluvut. Aktiivisuusrannekkeen anturit mittaavat liikkeesi kiihtyvyyttä, taajuutta, kestoa, intensiteettiä ja mallia – ne ovat yhdessä hyvä tietopaketti.

Rannekkeet voivat mitata hyvin monia erilaisia asioita. Ne voivat mitata paitsi sen, kuinka pitkään juokset, kuinka kovaa ja kuinka monta askelta, myös sen, kuinka hyvin nukut. Sensorit voivat mitata sen, milloin nukahdat ja kuinka monta kertaa heräät yön aikana. Lisäksi se voi mitata sen, kuinka monta kaloria poltat koko päivän aikana, kuinka korkealla olet vedenpinnan yläpuolella ja kuinka syvälle sukellat. Ne mittaavat koko elämääsi ja saat näin hyvin helposti kuva siitä, miltä aktiivisuustasosi oikeasti näyttää.

Mistä osista aktiivisuusranneke koostuu?

Aktiivisuusrannekkeita on paljon erilaisia. Ne laitetaan omaan ranteeseen aivan kuin rannekello. Ne ovat kevyitä ja huomaamattomia. Näissä rannekkeissa on aina jonkinlainen näyttö. Näytöt voivat olla pieniä tai suuria, värikkäitä tai värittömiä. Mitä pienempi näyttö on ja mitä yksinkertaisempi se on, sitä vähemmän dataa rannekkeeseen yleensä mahtuu. Jos rannekkeen näyttö on suuri, saat yleensä hieman enemmän tietoa. Rannekkeiden näytöt ovat yleensä kosketusnäyttöjä.

Rannekkeet kuitenkin harvoin toimivat vain yksinään. Ne hyvin usein yhdistetään joko sovellukseen tai omaan tietokoneeseen tavalla tai toisella. Näin voit sovellusten kautta monitoroida omaa edistystäsi. Sovelluksissa on myös yleensä erilaisia vinkkejä ja treeniohjelmia, joita voit itse kokeilla urheillessasi.

Yleiset aktiivisuusrannekkeen mitat

Aktiivisuusrannekkeet ovat mitoiltaan hyvin pieniä ja huomaamattomia. Niiden näytöt ovat yleensä 1-2 cm leveitä ja 2-3 cm korkeita. Yleensä näyttöjen syvyys on vajaan sentin. Mitä uudemmat ja älykkäämmät näytöt ovat kyseessä, sitä huomaamattomampi näyttö on. Verkkokaupan aktiivisuusrannekkeiden mittojen vertailu on helppoa, sillä näet, minkä kokoisia näytöt ovat toisiin tuotemerkkeihin verrattuna.

Jos ranneke on näytöltään suuri, voit usein tehdä monia asioita rannekkeella, kuten esimerkiksi soittaa puheluita tai kuunnella musiikkia. Mutta jos näyttö on pienempi ja ranneke on yksinkertaisempi, saatat joutua turvautumaan sovellukseen hieman enemmän. Se, mikä sopii sinulle parhaiten riippuu täysin siitä, millaista ranneketta itse haluat pitää. Aktiivisuusrannekkeiden suunnitteluominaisuudet

Ensimmäisistä aktiivisuusrannekkeista alkaen niiden suunnittelu on muuttunut paljon. Ensimmäiset rannekkeet olivat hyvin pelkistettyjä eivätkä ne olleet kovin muodikkaita. Nykyään rannekkeita on uskomaton määrä erilaisella suunnittelulla. Tavallinen urheiluranneke on yleensä kumimaisesta materiaalista valmistettu ranneke litteällä näytöllä. Niitä on erilaisissa kirkkaissa väreissä, ja vaikka ne ovat hyvin pirteitä, ne eivät ehkä sovi ihan jokaiseen asuun – etenkään silloin, kun suuntaat ulos klubille tai muuten pitämään hauskaa.

Onneksi yritykset ovat käyttäneet paljon aikaa uskomattomien suunnittelujen kehittämiseen, nimittäin voimme nähdä jo hyvin tyylikkäitä designeja. Yksi hienoimmista suunnitteluista on kellon näköinen aktiivisuusranneke, joka sopii asuun kuin asuun ja niitä tulee eri väreissä. Niiden ranneke on tehty joskus jopa nahasta ja niiden näyttö on kuin kello. Valittavissa on sekä analogisia kelloja että digitaalisia. Nämä tyylikkäät kellon näköisen aktiivisuusrannekkeet ovat muodikkaita ja pitävät silti kirjaa omasta edistyksestäsi.

Yksi hienoimmista suunnittelujen helmistä on sormus. Aktiivisuusranneke, joka näyttää aivan sormukselta, laitetaan sormeen ja pidetään siinä yötä päivää. Tällaisissa on tietysti hyvin pieni näyttö, mutta se sopii hyvin ihmisille, jotka haluavat huomaamattoman rannekkeen itselleen. Sormus sopii asusteeseen kuin asusteeseen ja se tulee oman sovelluksen kanssa, jota voit käyttää monitoroidaksesi omaa kehitystäsi.

Tarjolla on myös lisäksi rannekorujen näköisiä aktiivisuusrannekkeita, jotka sopivat jopa juhlamekkojen asusteeksi. Niitä tulee hopeisina, kultaisina, pronssisina, leveinä ja kapeina. Rannekkeita on tosiaankin aivan jokaiseen tilanteeseen.

Aktiivisuusrannekkeissa on todellakin käytetty paljon mielikuvitusta mitä niiden suunnitteluun tulee. Ne näyttävät nykyään jo aivan tavallisilta asusteilta ja mukautuvat sopivaksi asuun kuin asuun. Enää ne eivät sovi pelkästään urheiluvarustuksien mukana, vaan voit käyttää niitä jopa klubilla, nukkuessasi ja missä tahansa muualla.

Mikä on aktiivisuusrannekkeen hinta?

Aktiivisuusrannekkeiden hinnat vaihtelevat paljon aina niiden ulkonäöstä ja ominaisuuksista riippuen. Hintaerot voivat olla hyvin suuriakin, nimittäin halvimmillaan ne alkavat noin 20 eurosta ja hinta voi hypätä jopa 200 euroon asti. Lasten aktiivisuusranneke voi maksaa hieman vähemmän, ja hinta voi pysyä lähempänä paria kymppiä. Aktiivisuusranneke lapselle voi olla hyvin motivoiva, etenkin jos omat vanhemmatkin käyttävät niitä. Hinnat vaihtelevat todellakin paljon, ja mitä enemmän ominaisuuksia rannekkeessa on, sitä enemmän se maksaa. Paras ranneke sinulle on kuitenkin se, jonka ominausuudet sopivat tavoitteisiisi.

Aktiivisuusrannekkeen hyvät ja huonot puolet

Vaikka aktiivisuusrannekkeet ovat hyvä idea ja ne motivoivat monia liikkujia, niissä on sekä hyviä että huonoja puolia. Aktiivisuusrannekkeet laskevat sitä, kuinka paljon kaloreita poltat tietyssä aktiviteetissa. Tämä on hyvä tavoite ja yleinen suuntaa-antava ohjenuora, mutta tulokset eivät kuitenkaan ole aina tarkkoja. BMR, eli omien kalorien polttomäärä, riippuu siitä, kuinka pitkä ja painava sinä olet. Aktiivisuusrannekkeet eivät siis voi mitata tätä täydellisellä tarkkuudella. Joten vaikka ranneke kertoo sinulle, kuinka paljon kaloreita poltat tunnin juoksemisen jälkeen, ole varovainen, koska tulos voi heittää parilla sadalla kalorilla.

Kaikki rannekkeet laskevat askeleitasi. Monet haluavatkin tietää, kuinka monta askelta he ottavat päivittäin. Sanotaan, että sinun tulisi kävellä vähintään 10 000 askelta päivässä, mikä on taas hyvä ohjennuora, mutta monetkaan rannekkeet eivät ole tarpeeksi tarkkoja. Askelten määrään voi vaikuttaa esimerkiksi se, kuinka paljon liikutat rannettasi istuessasi tai vaikka autoa ajaessasi. Eräs nainen päätti tehdä aktiivisuusranneke testin ja kokeilla kolmen eri tuotemerkin tarkkuutta, joten hän laittoi kolme ranneketta kuntosalille lähtiessään omaan ranteeseensa. Aktiivisuusranneke kokemuksia on paljon erilaisia, mutta tämä nainen sanoi jokaisen rannekkeen antaneen hänelle aivan eri tuloksen.

Oli tulos sitten mikä hyvänsä, fakta on se, että aktiivisuusrannekkeet ovat hyvin motivoivia. Etenkin he, jotka aloittavat urheilun täysin kylmiltään, tarvitsevat hieman motivaatiota ja ohjeistusta matkansa varrella. Aktiivisuusranneke voi siis olla hyvin hyödyllinen työkalu oman motivaation nostamisessa. Aktiivisuusrannekkeet voivat kuitenkin antaa hyvän suunnan siihen, kuinka paljon kaloreita poltetaan aktiviteetin aikana ja kuinka monta kaloria ruoassa on. Lisäksi edistyneemmät rannekkeet, jotka toimivat sovelluksen kanssa, voivat antaa hienoja treenivinkkejä.

Missä tilanteessa aktiivisuusrannekkeet ovat hyödyllisimpiä?

Kaikista aktiivisimmat urheilijat, jotka ovat urheilleet jo hyvin pitkään, eivät ehkä hyödy rannekkeesta yhtä paljon kuin vasta-alkajat. On vaikea tietää, kuinka paljon kaloreita poltetaan liikunnan aikana, jos ei ole koskaan aikaisemmin urheiltu. Juokseminen, uiminen ja painonnostaminen kaikki polttavat eri määrän kaloreita. Jos siis olet vasta-alkaja, ranneke voi olla hyvä ohjennuora ja auttaa vasta-alkajia urheilun aloittamisessa.

Lisäksi ranneke motivoi ja auttaa urheilijoita seuraamaan omaa menestystään. Jos siis tarvitset hieman motivaatiota, aktiivisuusranneke on ehdottomasti sinulle sopiva. Aloittelijat tarvitsevat lisäksi erilaista ohjeistusta oman kunto-ohjelman suunnittelussa, ja ranneke voi olla hyödyllinen, jos sinulla ei ole varaa palkata personal traineria tai muuta kunto-ohjaajaa. Voit saada mukavia aloittelijan vinkkejä ja päästä alkuun melkoisella vauhdilla.

Aktiivisuusranneke auttaa esimerkiksi juoksulenkillä mittaamaan juoksuvauhtia, poltettuja kaloreita, nopeutta ja matkan pituutta. Lisäksi joitain rannekkeita voi pitää ranteessa myös uidessa, joten saat siitä irti paljon hyötyä uimareissulla.

Kuinka valita aktiivisuusranneke?

Ennen kuin hankit aktiivisuusrannekkeen, harkitse kaikkia rannekkeen ominaisuuksia ja määritä tavoitteesi. Voit asettaa tavoitteeksi esimerkiksi 10 000 askelta päivässä tai esimerkiksi polttaa tietty määrä kaloreita päivässä. Kuntosalilla kävijät haluavat seurata mielellään omaa edistystään. Jos haluat seurata jotain tiettyä asiaa, kuten esimerkiksi kaloreiden polttoa uimisen aikana tai unesi laatua, varmista, että rannekkeesta löytyy tämä toiminto.

He, jotka ovat uupumattomia tai jotka vain yrittävät liikkua enemmän, voivat saada kaiken tarvitsemansa tavallisesta yleisestä aktiivisuusrannekkeesta. Kaikki rannekkeet nimittäin kertovat varmasti sen, oletko liikkunut enemmän tai vähemmän kuin eilen.

He, jotka ovat säännöllisesti aktiivisia, saattavat haluta rannekkeen, jolla on edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten sykemittari ja automaattinen toimintojen tunnistus, jotta voit selvittää harjoitteluintensiteettisi tason, tietoja yleisestä terveydestäsi ja mitata tavoitteitasi.

Jos olet urheilija ja treenaat seuraavaa tapahtumaasi varten, sinun kannattaa hankkia aktiivisuusranneke, joka mittaa kaikkea maan ja taivaan väliltä aina sykkeestä korkeuteen, syvyyteen ja poltettuihin kaloreihin. Joissakin on jopa matkapuhelinliitäntä ja sisäinen tallennustila, joten sinun ei tarvitse tuoda puhelinta mukaan, jos haluat soittaa puhelun tai kuunnella musiikkia.

Vinkit aktiivisuusrannekkeen käyttämiseen

Aktiivisuusrannekkeen käyttäminen ei ole rakettitiedettä, mutta sen käyttämiseen saattaa tarvita muutamia hyödyllisiä vinkkejä.

Aseta itsellesi tavoitteet ja lähesty niitä pikkuhiljaa

Seuraa, kuinka paljon vaellat, pyöräilet tai juokset. Se voi motivoida sinua tekemään enemmän lyhyellä aikavälillä. Jotta vauhti pysyisi ennallaan, kannattaa asettaa tavoitteita ja alkaa hitaasti mutta varmasti rakentamaan niitä.

Kun näet, kuinka paljon saat aikaiseksi yhden päivän aikana, voit alkaa rakentaa tavoitteitasi pikkuhiljaa. Mutta rakenna asteittain tavoitteitasi sen sijaan, että asetat epärealistisia tavoitteita, sillä se voi johtaa epäonnistumiseen ja jatkuva epäonnistuminen voi saada sinut jättämään tavoitteesi kokonaan. Monissa aktiivisuusrannekkeissa on mukana sovellus, joka auttaa sinua järjestelemään tavoitteitasi.

Kilpailunhaluisuus auttaa

Toinen tapa pysyä motivoituneena on kilpailla. Monissa aktiivisuusrannekkeen kanssa tulevissa sovelluksissa on sosiaalinen aspekti, jonka kautta näet, millaisia tuloksia toiset saavat. Tämän ansiosta voit kilpailla itsesi (tai muiden) kanssa sekä saat mahdollisuuden seurata ystäviesi edistystä ja kommentoida toisten toimintaa.

Voit myös syöttää näihin sosiaalisiin yhteisöihin oman tuloksesi, mikä voi auttaa sinua saamaan kannustusta esimerkiksi ystäviltäsi tai jopa vierailta kanssaurheilijoilta.

aktiivisuusranneke sykemittarillaPalkitse itsesi

Palkitset itsesi jo pelkästään urheilemalla, sillä endorfiinien vapautuminen tuottaa uskomattoman hyvän olon tunteen. Joskus on kuitenkin hyvä palkita itsensä myös muillakin tavoilla. Kovan urheilusuorituksen jälkeen ei kuitenkaan kannata suunnata mäkkäriin tai syömään burgereita, vaan palkita itsensä toisilla tavoilla.

Sinun ei tarvitse aina syödä terveellisesti, mutta päätä itsellesi päivät, jolloin saat palkita itseäsi hieman herkuilla. Tai esimerkiksi vaikka pitää vapaapäivän. Paras tapa on palkita itsensä terveellisillä tavoilla sen sijaan, että syöt paljon karkkia tai muita herkkuja. Et nimittäin halua poistaa juuri tekemääsi suurta työtä, jota varten hikoilit!

Kirjoita ylös syömäsi ruoka

Treenaaminen on vain yksi osa kuntoilua. Jos haluat upean kehon, sinun tulee myös tarkkailla paljon sitä, mitä syöt. Sanotaan nimittäin, että vatsalihakset saavutetaan keittiössä. Tämä voi olla vaikea tehdä itse ilman apua. Tässä tapauksessa voi olla hyvä idea kirjoittaa ylös kaikki syömäsi ruoka. Jotkut aktiivisuusrannekkeet antavat sovelluksessaan mahdollisuuden kirjata ylös ruokasi. Jos tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, voit käyttää erillistä sovellusta aktiivisuusrannekkeesi rinnalla.

Ruoan kirjaaminen ylös auttaa sinua ymmärtämään, kuinka monta kaloria oikeasti syöt päivässä. Näin esimerkiksi painon pudottaminen tulee paljon helpommaksi.

Älä luota kalorin polttoon

Kaikki aktiivisuusrannekkeet kertovat sinulle, kuinka monta kaloria poltit päiväsi aikana. Älä kuitenkaan luota tähän sokeasti, sillä eräs Iowan Yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että rannekkeissa voi olla jopa 15 % heitto. Tämä on melkoinen ero. Älä siis luota sokeasti pelkästään siihen, mitä ranneke kertoo sinulle. Kannattaa tehdä hieman omaa taustatutkimusta siitä, kuinka paljon mikäkin urheilulaji polttaa kaloreita keskimäärin tunnin aikana.

Älä ota sitä pois

Aktiivisuusrannekkeesta ei ole paljon hyötyä, jos se ei ole ranteessasi. Pidä se siis ranteessa koko ajan. Jos päätät ladata rannekkeesi akkua, aseta esimerkiksi muistutus puhelimeesi, jotta muistat varmasti laittaa sen takaisin ranteeseesi. Älä ota sitä pois myöskään nukkumaan mennessäsi etenkään silloin, jos se mittaa unesi laatua ja kestoa.

Yhteenveto

Aktiivisuusrannekkeet ovat hieno tapa saada motivoitua itseään liikkumaan. Ne ovat erityisen hyvä keino aloittaa urheileminen ja saada ensimmäinen potku ja ohjenuora urheilun aloittamiseen. Ammattiurheilijat pitävät rannekkeista siksi, että ne auttavat heitä pitämään kirjaa omasta menestyksestään. Näin he voivat parantaa suoritustaan päivä toisensa jälkeen.

Aktiivisuusrannekkeissa on paljon erilaisia ominaisuuksia, ja oman aktiivisuusrannekkeen löytäminen riippuu täysin siitä, millaisia ominaisuuksia arvostat. Jos esimerkiksi sinulle on tärkeää tietää, kuinka paljon kaloreita poltat juoksemisen aikana, valitse sellainen, joka kertoo sinulle poltettujen kaloreiden määrän. Jos sen sijaan haluat mitata unen laatuasi, valitse sellainen, joka mittaa untasi. Rannekkeet voivat olla hyvinkin hyödyllisiä, jos valitset itsellesi sellaisen aktiivisuusrannekkeen, joka sopii sinun omiin tavoitteisiisi.

Älä kuitenkaan luota rannekkeisiin sokeasti, sillä esimerkiksi poltettujen kaloreiden määrä voi heittää jopa 15 prosentilla. Lisäksi unen mittaaminen voi olla hyvin suuntaa-antava, mutta ei aina täysin tarkka.

Jaa: