Top 5 parhaat jalkakyltit

6945
0
jalkakylpy kotona

Oikean tuotteen löytäminen tässä kategoriassa ei ole helppoa, ja Parasvalinta tiimi onkin tehnyt riippumatonta tutkimusta ja tuotetestausta, jotta sinä voisit tehdä parhaan valinnan. Jos ostat jotain sisällöstämme löytyvien linkkien kautta, voimme ansaita pienen välityspalkkion, joka auttaa tukemaan työtämme.

Mikä olisikaan parempi tapa viettää rentouttava hetki, kun ottaa jalkakylpy omassa kotona? Erilaiset jalkakylpylaitteet voivat tuoda helpotuksen väsyneille jaloille. Jo vuosikymmenten ajan suomalaisissa kodeissa ollaan pidetty näitä pieniä ja näppäriä laitteita. Jos et ihan hetkeen ole käyttänyt omaa laitettasi, voi olla aika päivittää se uudempaan versioon. Paras jalkakylpylaite antaa jaloille kokonaisvaltaisen hoidon rentouttavilla ja hierovilla toiminnoilla.

Moni saattaa ajatella, että laadukkaan jalkahoidon voi saada vain hoitolassa. Nämä hoidot ovat yleensä kalliita, ja niihin joutuu erikseen varaamaan ajan. Jalkahoidon tekeminen kotona jalkahoitolaitteen avulla on kuitenkin helppoa. Laitteita löytyy laidasta laitaan erilaisilla ominaisuuksilla. Myös niiden hinnat vaihtelevat jonkin verran. Halvimman version saa vain muutamalla kympillä. Kalleimmat laitteet ovat sadoissa euroissa. Kannattaa valita oma laite huolella, koska laadukkaan laitteen ominaisuuksilla saat itsellesi kokonaisvaltaisen jalkahoidon omassa kotona.

Hinnasta jalkahoitolaitteen hankkiminen ei siis ole kiinni, mutta ei silti välttämättä kannata valita kaikista halvinta vaihtoehtoa. Jalkakylpy kone saattaa olla yksi parhaita hankintoja, koska mikään ei rentouta enempää kuin jalkahoito rankan työpäivän jälkeen. Jos jalkakylpylaite hinta epäilyttää, kannata katsastaa muutaman laitteen vertaile. Yleensä huomataan, että kaupasta on mahdollista löytää itselleen sopivan hintainen laite.

Anna itsellesi paras jalkakylpy kotona

Pysyäkseen kunnossa, jalat tarvitsevat jopa päivittäistä hoitoa. Jalkoja tulee siis hoitaa säännöllisesti. Jalkakylpylaite helpottaa työtäsi huomattavasti, sillä samalla kun se hellii jalkojasi, auttaa se myös pehmentämään kovettumia ja saamaan jalkasi aikaisempaa parempaan kuntoon. Jalkojen hoidossa on tärkeää nimenomaan puhtaus sekä jalkojen tehokas kosteuttaminen. Lisäksi hierova jalkakylpy rentouttaa ja parantaa verenkiertoa. Miksi siis maksaisit kalliista hoidoista, kun voit tehdä itsellesi tehokkaan jalkakylvyn kotona?

Mikä jalkakylpylaite?

jalkakylpy kotonaJalkakylpylaitteita on erilaisia. Sekä niiden hinta että koko vaihtelevat laitteesta toiseen. Toisaalta myös niiden ominaisuuksissa on eroja. Ennen laitteen hankkimista kannattaa varmistaa, että se vastaa varmasti omia tarpeita. Myös laitteen koko tulee miettiä, koska sen säilyttäminen saattaa viedä hieman tilaa. Tosin nykyään markkinoilla on jopa taitettavia jalkakylpylaitteita, jotka ovat varsinaisia tilaihmeitä.

Jalkakylpylaitteet eroavat myös tilavuudeltaan. Usein laitteet ovat tilavuudeltaan noin 10 litraa. Aivan täyteen vettä laitetta ei kuitenkaan tule laittaa, joten ämpärikaupalla vettä ei laitteeseen kannata heittää. Muista aina lukea ohjeet huolella ja toimia niiden mukaan. Laitteen leveys- ja pituus ovat usein 40 cm luokkaa ja vähän yli. Painoa niillä on noin kilon verran. Laitteet ovat siis varsin kevyitä, eikä niiden liikuttelusta kotona ole haittaa. Voit laittaa itsellesi jalkakylvyn vaikka olohuoneeseen ja katsella samalla TV:tä. Tai voit rentoutua hiljaisuudessa, mikäli sitä tarvitset.

Kuten sanottu, on olemassa myös taitettavia jalkakylpyjä, joiden säilyttäminen on vieläkin helpompaa. Pienen kokonsa ansiosta ne menevät helposti pieneenkin vessan kaappiin. Peruslaitteissa on yleensä hierovia ja poreilevia ominaisuuksia. Lisäksi hyvän laitteen lämpötilaa saa säädeltyä, jotta voit löytää juuri sinun jaloillesi sopivan lämmön veden suhteen. Jalkakylvyn tulee olla suhteellisen lämmin, mutta ei kuitenkaan liian kuuma. Hyvä laite kuitenkin huolehtii, ettei vesi koskaan lämpene liian kuumaksi. Joissakin laitteissa saattaa olla mukana myös niin sanottu pedikyyri-lisäosa, jonka avulla voit hoitaa jalkojasi entistäkin tehokkaammin.

Näin hoidat jalkojasi

Kuten sanottu, jalkojen hoidossa olennaista on jalkojen kosteuden ylläpito. Jalkoja kannattaa joka päivä pestä ja parhaassa tapauksessa myös rasvata hoitavalla voiteella. Jalkakylpy auttaa pitämään jalkasi kunnossa. Periaatteessa vain veden laskeminen laitteeseen riittää, minkä lisäksi voit lisätä veteen esimeriksi laadukasta merisuolaa.

Kannattaa valita itselleen ne parhaat jalkojenhoitotuotteet. Joku voi kaivata enemmän kosteutta, kun taas toinen kaipaa geelin tuomaa viilennystä. Pelkkä pesu ja rasvaaminen ei kuitenkaan välttämättä riitä. Varsinkin rasittuneet jalat tarvitsevat parempaa hoitoa. Jalkakylpy tarjoaa myös hemmotteluhetken itselleen arjen keskellä sen lisäksi, että lämmin vesi, poreet ja hieronta pehmittävät mukavasti jalkojen ihoa. Tämä helpottaa huomattavasti ongelmakohtien hoitoa. Monelle esimerkiksi kovettumat saattavat vaivata.

Näin teet itsellesi jalkakylvyn:

  • valuta jalkakylpylaitteeseen kädenlämpöistä vettä. Vesi ei saa olla liian kuumaa, koska myös itse jalkakylpylaite lämmittää vettä. Aloita siis kädenlämpöisestä vedestä.
  • Lisää veteen haluamaasi suolaa tai esimerkiksi hoitavaa öljyä.
  • Valitse laitteesta haluamasi teho, vedenlämpö ja hierontaominaisuudet.
  • Sitten voit antaa jalkojesi liota kylvyssä 15-20 minuuttia.

Kylvyn jälkeen voit halutessasi tehdä itsellesi kuorinnan tai poistaa kovettumia. Tämä on paljon helpompaa, kun ihosi on pehmeä hoidon jäljiltä. Yksi tai kaksi kunnon raspausta kuussa riittää pitämään jalat pehmeinä. Jalkakylvyn taas voit ottaa vaikka joka päivä. Myös omat kynnet voi hoitaa kuntoon samalla ja antaa jalkojen hoitoon loppusilauksen. Älä myöskään unohda rasvauksen merkitystä. Jalat kannattaa aina kosteuttaa kunnolla hoidon jälkeen, jotta siitä saadaan kaikki mahdollinen hyöty irti.

Jalkakylpylaitetta voi parhaassa tapauksessa käyttää vaikka koko perhe. On siis mahdollista tehdä myös lasten jalkakylpy. Kannattaa kuitenkin muistaa, että lasten jalkakylvyn tulee aina olla mahdollisimman hellävarainen, sillä lasten iho on herkkä. Ei silti ole mitään syytä, miksi myös lapset eivät voisi nauttia mukavasta jalkakylvystä.

Näin valitset hyvän jalkakylpylaitteen

Jalkakylpylaitetta kannattaa ensisijaisesti lähteä valitsemaan sen ominaisuuksien perusteella. Monessa laitteessa esimerkiksi poreet ovat perusominaisuus mutta esimerkiksi lämpötilansäätö tai hierovat ominaisuudet saattavat vaihdella. Laadukkaimmissa jalkakylpylaitteissa on kaikki nämä ominaisuudet. Toisin sanoen niissä on lukuisia eri ominaisuuksia, joiden avulla voit tehdä itsellesi parhaan jalkahoidon. Paras jalkakylpylaite hieroo ja rentouttaa jalkasi sekä hoitaa jalkoja silloin, kun ne ovat väsyneet.

Seuraavaksi katsotaan, millaisiin ominaisuuksiin sinun kannattaa kiinnittää huomiota jalkakylpyä valitetussasi:

  • Lämpötila-asetukset: laadukkaassa jalkakylpylaitteessa pääset itse valitsemaan lämpötilan. Valittavana saattaa olla jopa 5 eri lämpötilaa 35-48 asteen välillä. Niistä voit helposti valita omille jaloillesi sopivan lämpötilan. Yksinkertaisimmissa laitteissa ei välttämättä ole lämpötilasäädintä ollenkaan, jolloin kylpy ehtii helposti viiletä kesken hoidon. Siksi on suositeltavaa ostaa laite, jossa on valmiina lämpötilan säädin.
  • Toiminnot: monipuolissa jalkakylpylaitteessa on mukana erilaisia toimintoja. Yleisimmät näistä ovat hieronta ja poreilu. Poreilu rentouttaa ja hellävarainen hieronta hoitaa väsyneitä jalkoja.
  • Jalkarullat: monessa laitteessa on pohjassa lisänä niin sanotut jalkarullat. Nämä rullat hierovat jalkapohjiasi, kun liikutat jalkojasi niiden päällä. Tämä rentouttaa ja hieroo akupisteitä jaloissasi. Tästä voi olla myös monenlaisia terveyshyötyjä, ja se saattaa auttaa parantamaan verenkiertoasi.
  • Lisäosat: uusimmissa laitteissa saattaa olla mukana myös erilaisia lisäosia. Esimerkiksi pedikyyri-lisäosan avulla jaloista saadaan vieläkin pehmeämmät ja sileät. Lisäosaan kuuluu yleensä jalkahöylä, harja sekä hierova lisäosa. Kalliimmissa laitteissa on mukana myös sisäänrakennetut magneetit. Tällöin laitteen pohjalle on integroitu magneetteja ja jopa infrapunavalopisteitä. Ne edesauttavat jalkojen verenkiertoa ja stimuloivat kipupisteitä. Tällöin aletaan puhumaan jo melko kokonaisvaltaisesta jalkojen hoidosta.

Näiden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös laitteen muotoiluun. Hyvässä laitteessa jalkojen on mukava olla. On syytä tarkastaa, että laitteen pohjassa on esimerkiksi kumiset jalat, jotta omat jalat eivät pääse liukumaan. Tällöin laitteesta on turvallista tulla pois. Tosin on suositeltavaa siirtää jalat ensi pyyhkeen päälle ja vasta sitten nousta seisomaan. Kalliimmissa laitteissa on mukana myös LED-näyttö, jonka avulla laitetta on helppo käyttää.

Mitä enemmän laitteessa on lisäosia, sitä enemmän se luonnollisesti maksaa. Jalkakylpylaitteeseen kannattaa kuitenkin panostaa, koska se saattaa hyvinkin korvata kalliit jalkahoidot. Parhaimmat laitteen voivat siis tarjota parhaan jalkahoidon kotona vaikka joka päivä. Parhaimmissa laitteissa on aina mukana myös hyvä takuu, joten viallisen laitteen voi korvata uudella. Muista kuitenkin aina lukea ohjeet huolella ja käyttää laitetta niiden mukaisesti.

Jalkakylpy ilman laitetta?

paras jalkakylpylaiteJalkakylpy on mahdollista ottaa kotona myös ilman laitetta. Tällöin sopivaan astiaan kaadetaan lämmintä vettä. Mukaan voi laittaa myös suoloja tai öljyä. Sitten jalkoja pidetään vedessä niin kauan, kun vesi tuntuu lämpimältä. Lämmin vesi kyllä rentouttaa ja erilaiset suolat ja öljyt voivat auttaa pehmittämään ihoa. Tällöin monen varsinaisen jalkakylpylaitteet edut jäävät kuitenkin saamatta. Jalkakyvyn poreet, hierovat ominaisuudet sekä erilaiset lisäosat ovat omiaan rentouttamaan väsyneitä jalkoja sekä toisaalta hoitamaan jalkoja paljon tehokkaammin.

Jalkakylvyn voi siis ottaa ilman laitetta, mutta parhaan tuloksen saat erillisen jalkakylpylaitteen avulla.

Yhteenveto

Jalkakylpy kotona voi olla paras juttu pitkän päivän päätteeksi. Varsinkin jos jaloilla joudutaan seisomaan paljon, rasittuvat ne helposti. Illalla saattaa tuntua, että jalkoja kolottaa ja joka paikkaan sattuu. Jalkakylpy kone auttaa hoitamaan ja rentouttamaan jalkoja vaikka omalta kotisohvalta käsin silloin, kun sitä eniten tarvitset. Ostamalla laadukkaan jalkakylpylaitteen sinun ei enää tarvitse tuhlata aikaa kalliisiin jalkahoitoihin. Hyvä laite hoitaa kaiken puolestasi, eikä sinun tarvitse muuta, kun rentoutua. Laitetta on myös helppo käyttää, ja teet tarvittavat valmistelut käden käänteessä.

Laadukas ja monipuolinen jalkakylpylaite hoitaa jalkojasi monipuolisesti. Joidenkin laitteiden hierovia ominaisuuksia voi myös hyödyntää ilman vettä, jos haluat antaa itsellesi nopean jalkahieronnan. Parhaassa tapauksessa pääset viimeistelemään hoidon pedikyyri-lisäosalla, ja näin pitämään jalkasi kunnossa helposti ympäri vuoden.

Parhaassa jalkakylpylaitteessa on mukana monenlaisia ominaisuuksia, jotka takaavat sinulle parhaan jalkahoitokokemuksen. Eri laitteisiin kannattaa tutustua huolella ennen laitteen hankintaa. Jos et ole aikaisemmin kokeillut jalkahoitolaitetta tai vanha laitteesi on kymmenen vuotta vanha, kannattaa harkita sijoittavansa laadukkaaseen jalkakylpylaitteeseen. Markkinoilla on nykyään paljon tarjontaa niin ominaisuuksien kuin muodonkin suhteen, joista sinä pääset valitsemaan omasi.

Ehkä tiedät jo, mikä sinun paras jalkakylpy resepti on. Monet tykkäävät lisätä kylpyyn erilaisia suoloja tai öljyä. Tärkeintä on kuitenkin laadukasjalkakylpylaite, jota ei korvaa edes paras kylpysuola.

Jaa: