Top 5 parhaat tennismailat

10276
0
tennismailan valinta

Oikean tuotteen löytäminen tässä kategoriassa ei ole helppoa, ja Parasvalinta tiimi onkin tehnyt riippumatonta tutkimusta ja tuotetestausta, jotta sinä voisit tehdä parhaan valinnan. Jos ostat jotain sisällöstämme löytyvien linkkien kautta, voimme ansaita pienen välityspalkkion, joka auttaa tukemaan työtämme.

Tennis on maailmalla hyvin suosittu peli. Peliä voidaan pelata kaksinpelinä tai nelinpelinä. Tenniksellä on sanottu olevan jopa yli 50 miljoonaa harrastajaa maailmanlaajuisesti. Vaikka tenniksen juuret voidaan juontaa jopa antiikin ajan Kreikkaan saakka, tennispeli sellaisena, jona tunnemme sen nykyään, alkoi 1800-luvulla Englannissa.

MIKSI LUOTTAA MEIHIN?

Luottamuksellasi on meille merkitystä! Jokainen tuote on tutkittu huolellisesti, jotta voit olla varma siitä, että saat parasta. Lue lisää Säilyttääksemme 100 % puolueettomuuden, emme koskaan hyväksy rahaa, tuotteita tai mitään muuta maksua analyyseistämme!

Tennismaila on tenniksessä käytettävä urheiluväline. Tennismailaa ja huopapäällysteistä onttoa palloa käytetään tenniksen tärkeimpinä välineinä. Tennismailoja on olemassa monia erilaisia, joista osa sopii paremmin aloittelijoille, kun taas osa kokeneimmille. Myös miehille ja naisille on olemassa mailoja erikseen.

Tenniksen pelaamisen aloittaminen on melko helppoa, sillä tarvitset vain itsellesi mailan, palloja ja kentän, jolla pelata. Voit aloittaa hyvin pelaamisen jopa ilman pelikaveria, sillä lyöminen, syöttäminen ja pallon hallinta ovat taitoja, joita voi harjoitella jopa ilman kaveria. Tenniksen pelaamisen voi aloittaa esimerkiksi kaverin kanssa tai vaikka tennistunneilla. Tenniksen katsominen televisiosta tai esimerkiksi netistä auttaa sinua opettelemaan tenniksen sääntöjä ja erilaisia tapahtumia, joita pelissä voi sattua.

Tenniksen säännöt ovat suhteellisen yksinkertaisia myös. Kannattaa ottaa säännöt vaikka iltalukemisiksi, jos tenniksen pelaaminen kiinnostaa. Tennisottelu koostuu yleensä kahdesta tai kolmesta erästä, ja jokainen erä koostuu tietystä määrästä pelejä.

Jos tennis on sinulle kiinnostava aihe, US Open voi olla mielenkiintoista katseltavaa. Mikäli kuitenkin haluat aloittaa pelaamisen ihan itse, kannattaa marssia mailakauppaan ostamaan itselleen ensimmäinen maila. Tennismailan valinta ei ole niin vaikeaa kuin sen voisi luulla olevan.

Tässä oppaassa käymme läpi muutamia hyvin hyödyllisiä vinkkejä oman tennismailan valintaan.

Mistä materiaalista tennismailat on valmistettu?

Vaikka tennismailoja on olemassa monia erilaisia, ne on kuitenkin yleisesti valmistettu samoista materiaaleista. Tennismailan kehikko on yleisesti ottaen valmistettu laminoidusta puusta, mutta nykyään valmistuksessa on voitu käyttää myös joko alumiinia tai erilaisia komposiittimateriaaleja. Tennismailan kehikon materiaali vaikuttaa siihen, kuinka paljon tennismaila painaa. Tällä voi olla suuri merkitys silloin, kun valitaan itselle sopivaa pelimailaa. Esimerkiksi naisten tennismaila tai lasten tennismaila saattavat olla kevyempiä kuin miesten.

Tennis maila tulisi aina valita omaan pelityyliin sopivaksi. Kehikko ei kuitenkaan ole ainoa tärkeä asia tennismailan valinnassa. Jänteillä on nimittäin suuri merkitys siihen, miten peli tulee loppujen lopuksi luistamaan.

Jänteitä valitessa kannattaa miettiä tarkasti omaa pelityyliä, -tasoa, kuinka usein jänteitä jännittää ja sitä, onko sinulla ollut ongelmia käden tai hartioiden kanssa. Eri materiaaleilla ja valmistustavoilla on paljon merkitystä siihen, miten peli tulee kohdallasi etenemään.

Nylonjänteet

wilson tennismailatNylonjänteet ovat hyvin suosittuja. Ne ovat muovijänteitä, jotka ovat suosittuja etenkin aloittelijoiden ja kuntoilijoiden keskuudessa. Niitä kutsutaan myös nimellä “Synthetic Gut”. Niiden suosio on kasvanut viime vuosina siksi, että ne ovat kestäviä, suhteellisen halpoja ja ne tarjoavat aloittelijoille ja kuntoilijoille miellyttävän pelituntuman.

Nämä kyseiset jänteet ovat yleensä yksiytimisiä tai niissä voi olla kerros multiflamenttia, joka antaa hieman lisää tuntumaa ja kontrollia. Viime aikoina esimerkiksi Wilson tennismailat ovat lisänneet vielä hieman eksklusiivisempia jänteitä tuomaan enemmän kontrollia ja kestävyyttä.

Multifilamenttijänteet

Nämä jänteet antavat melko hyvän pelituntuman ja ne ovat myös lisäksi anteeksiantavampia kädelle ja pallo-osumalle, joka ei napsahda aivan mailan keskelle. Ne ovat suosittuja ja pelikokemus on lähellä luonnonjännettä. Nämä multiflamenttijänteet on valmistettu muovista ja ne ovat oikeastaan nylonjänteitä. Niiden yksi huono puoli on tosin se, että ne eivät ole aivan yhtä kestäviä kuin muut jänteet.

Polyesterijänteet

Polyesterijänteet on valmistettu ryhmästä muoveja, ja ne taroavat vauhdin ja hyvän edellytyksen spinniin. Nämä jänteet palautuvat nopeasti ja saattavat näin ollen rasittaa kättä, mutta nykyään tämän kategorian jänteet ovat kehittyneempiä. Monesti näihin jänteisiin sekoitetaan eri tyyppisiä jänteitä, jotta voidaan säilyttää polyesterin hyvät ominaisuudet, mutta kuitenkin minimoida käden rasitusta ja jänteen löystymistä.

Luonnolliset jänteet

Nämä jänteet on valmistettu nimensä mukaisesti luonnollisesta materiaalista, etenkin suolista. Nämä jänteet eivät ole enää viime vuosina olleet kovasti suosiossa, etenkään multilamenttijänteiden kehityttyä ja niiden hintojen pudottua. Näilläkin luonnollisilla jänteillä on silti uskolliset seuraajansa ja monet huipulla pelaavatkin vannovat luonnollisten jänteiden nimeen. Luonnolliset jänteet antavat yleensä parhaimmat pelituntuman.

Kuten tästä voi huomata, tennismailan valinta voi olla pitkäkin prosessi, kun halutaan valita itselle sopiva ja hyvä tennismaila. On kuitenkin hyvä käyttää aikaa erilaisten materiaalien tutkimiseen, jotta tiedät varmasti, millaisia eri vaihtoehtoja sinulle on tarjolla.

Tennismailojen koko ja suunnittelu

Tennismailan koko ja niiden suunnittelu voi vaikuttaa hyvin huomattavalla tavalla omaan peliisi. Ei siis kannata kiirehtiä mailan valinnassa, vaan valita itselleen oikean kokoinen ja omaan pelityyliin ja -tasoon sopiva maila.

Kehysleveys vaikuttaa suuresti mailan peliominaisuuteen. Kapea leveys tarkoittaa sitä, että maila on kontrolliin suuntautunut ja siinä on ihanteellinen kohta osumalle. Nämä ovat sopivia yleensä taitaville pelaajille, joilla on kehittynyt osumataito palloon. Nämä mailat tuottavat nopeutta lyöntiin suhteellisen rajoitetusti, sillä lyönnin nopeus ja kontrolli ovat vastakkaisia voimia. Kapeassa kehysleveydessä on yleensä enemmän joustavuutta, ja tällöin tennismaila ei vastaa ihan yhtä hyvin pelaajan lyödessä palloa.

Leveämpikehyksinen maila voi tuoda jossain määrin enemmän nopeutta lyöntiin, ja tämän takia pelaajan ei tarvitse tällöin antaa kaikkea vauhtia lyöntiin ihan itse. Tällaisissa mailoissa on usein myös paljon suurempi ihanteellinen sweetspot. Nämä mailat sopivat hyvin kuntoilijoille ja aloittelijoille, sillä ne ovat helpommin käsiteltäviä.

Jänteiden vaikutus

Mailan jännityksellä on myös suuri vaikutus kontrolliin. Mitä tiheämpi mailan jännitys, sen parempi kontrolli. Löysempi jännitys saa palloon kovemman vauhdin. Mailan omaa jännitystä ei voi vaihtaa. Yleensä jännitys on esimerkiksi 18×20 tai 16×19. Voit kokeilla erilaisia jännityksiä pompottamalla palloa mailan päällä ja tiedät, millainen ero mailoilla on.

Osuma-alue

Tennismailan osuma-alue on yleensä 95-105 tuuman väliltä. Pienempi osuma-alue mailoissa tarkoittaa sitä, että niissä on myös pienempi sweetspot, joten näillä mailoilla voi olla vaikeampi pelata. Toisaalta, pienemmän sweetspotin mailoissa on täydellinen osuma on parempi. Osuma-alueen harkitseminen tulee paljon tärkeämmäksi silloin, kun pelaat ammattimaisesti tai kun olet jo konkari. Tätä ei välttämättä tarvitse miettiä vielä kovin paljon silloin, kun et vielä ole pelannut yhtäkään peliä.

Paino

Tennismailan paino on yleisesti 275-325 gramman väliltä. Mailat ova nykyään paljon kevyempiä kuin vuosia sitten, tinkimättä silti mailan vauhtiominaisuuksista. Raskas maila on yleensä vakaampi ja varmempi, kun se osuu palloon. Kevyillä mailoilla palloon saa usein hyvin vauhtia. Se, minkä painoisen mailan haluat, riippuu aina täysin sinusta.

Grippikoko

Grippikoko on hyvin tärkeää mailaa valitessa. Usein miehet käyttävät kokoa 3 ja naispelaajat kokoa 2. Tämä on yleinen mitta, mutta oma grippikoko voi vaihdella. Paras tennismaila on sellainen, joka on kooltaan sinun omaan käteesi sopiva, ja joka sopii pelityyliisi ja pelitasoosi. Tennismailan koko riippuu aina omasta kädestäsi. Jos sinulla on pieni käsi, kannattaa valita itselleen pienempi kahvakoko. Jos sen sijaan kätesi ovat suuremmat, kannattaa ottaa kiinni suuremmasta mailasta.

Kuinka valita tennismaila?

Tennismailaa valitessa sinun tulisi kiinnittää huomiota kahvan ja kehyksen kokoon. Kahvakoko on oikea, kun kahvaan kättelyotteella tarttuessasi sormenpääsi eivät osu peukalosi tyveen. Taitaville pelaajilla on yleensä pienempi kehäkoko, mikä antaa paremman pallotuntuman.

Kannattaa myös ottaa huomioon mailojen erilaiset ominaisuudet, kuten värinän- ja tärinänvaimentimet. Lisäksi erilaisesta materiaalista valmistetut mailat ovat erilaisia kädessä. Mailat voivat tuntua kädessä erilaisilta riippuen siitä, mistä materiaalista ne on valmistettu. Pelityylisi ja tasosi vaikuttaa siihen, millaista materiaalia sinun tulisi käyttää.

Alumiinista valmistetut mailat ovat edullisimpia, kun taas hiilikuitumailoista joutuu usein maksamaan hieman enemmän. Jos olet aloittelija tai kuntoilija, sinun ei välttämättä tarvitse satsata paljon rahaa mailaasi. Jos kuitenkin tavoitteesi ovat korkealla, kannattaa olla tarkkana mailan valinnassa ja pyytää tarvittaessa apua ammattilaiselta.

Yleensä lapsille ja aloittelijoille sekä kuntoilijoille suositellaan hieman kevyempää perusmailaa. Se, millaisen jännetuntuman haluat, riippuu täysin sinusta. Muista, että löysempi jänne tuottaa enemmän vauhtia palloon, kun taas tiukemmat jänteet ovat tarkempia osumassa. Voit hyvin kokeilla muutamia eri mailoja ennen kuin teet valintasi.

Kuinka pitää huolta tennismailasta?

Tennismailasta huolehtiminen on suhteellisen helppoa. Tennismailaa kannattaa säilyttää sille tarkoitetussa pussissa. Näin pidät huolen siitä, että mailaan ei tule naarmuja säilytyksen aikana. Mailan voi tarvittaessa puhdistaa liasta helposti kostealla pyyhkeellä. Mailan kädensijaa ei kannata rasvata, jotta ote ei ala lipsua. Maila on hyvä pitää kuivassa ja viileässä tilassa. Kosteus voi vaurioittaa mailan kahvaa etenkin, jos se on valmistettu puusta.

Mailan kahvaa voi myös käydä muokkaamassa ja huoltamassa tarvittaessa tennismailan huollossa. On hyvä käydä viemässä maila huoltoon säännöllisin väliajoin, jotta pidät huolen siitä, että maila pysyy pelikuntoisena.

Kuinka kauan tennismaila kestää?

Yleinen sääntö on se, että maila tulisi uusia 3-5 vuoden välein, jotta pysyt mukana viimeisimmässä teknologiassa. Tai viimeistään silloin, kun tennismailan jänteet eivät enää ole niin kireitä, kuin niiden pitäisi olla. Mailaa voi käydä huoltamassa tiettyyn pisteeseen asti, mutta jossain vaiheessa on varmasti aika käydä ostamassa ihan uusi maila. Kannattaa myös tutkia erilaisia tarjolla olevia uusia mailoja uuden teknologian tullessa markkinoille. Eri merkit tarjoavat erilaisia mailoja, jotka kestävät kukin tietyn ajan. Lukemalla arvosteluja netissä tiedät, millaisia kokemuksia muilla on ollut.

Tennismailojen hinta

Tennismaila hinta voi vaihdella aina muutamasta kympistä jopa melkein kolmeen sataan euroon. Hinta määräytyy sen mukaan, millaisesta materiaalista maila on valmistettu ja millaisia eritysominaisuuksia mailassa saattaa olla. Tennismaila tarjous voi antaa sinulle hieman alennusta täydestä hinnasta, jos satut löytämään liikkeen, joka tarjoaa silloin tällöin tarjouksia.

Jos tiedät jo tarkkaan, millaisen mailan haluat ostaa, voit löytää edullisemmin mailoja netistä kuin liikkeestä.

Tennismaila aloittelijoille

Jos vasta aloittelet tenniksen pelaamista, ei sinun välttämättä kannata tuhlata montaa sataa mailan valintaan. Voit helposti käydä ostamassa tavallisesta liikkeestä tai verkkokaupasta kevyen mailan, jolla ei ole turhan paljon hintaa. Pidä mielessä, että maila tulee vaihtaa kuitenkin muutaman vuoden päästä, joten voit hyvin vaihtaa ammattimaisempaan mailaan myöhemmin. Lapsille kannattaa valita ensimmäiseksi mailaksi kevyt ja helposti käteen sopiva maila.

Jos et tiedä, millainen maila sinun pitäisi valita, voit käydä juttelemassa liikkeessä, joka myy tennismailoja. Myyjät osaavat yleensä auttaa sinua valitsemaan sinulle sopivan mailan. Kun olet löytänyt mailan josta pidät, voi olla hyvä idea vertailla hieman hintoja eri liikkeessä ja jopa netissä, jotta saat parhaimman ja edullisimman hinnan.

Jaa: