Pöytägrilli testi 2024

9326
0
pöytägrilli

Oikean tuotteen löytäminen tässä kategoriassa ei ole helppoa, ja Parasvalinta tiimi onkin tehnyt riippumatonta tutkimusta ja tuotetestausta, jotta sinä voisit tehdä parhaan valinnan. Jos ostat jotain sisällöstämme löytyvien linkkien kautta, voimme ansaita pienen välityspalkkion, joka auttaa tukemaan työtämme.

Pöytägrillit ovat yleensä sähkökäyttöisiä grillejä, joita käyttää sisällä omassa keittiössä tai viedä vaikka parvekkeelle. Moni saattaa hankkia pöytägrillin myös veneelleen tai kesämökille sisäkäyttöön. Yleensä pöytägrilli hankitaan omaan kotiin grilliruokien valmistamiseksi sen kätevän koon vuoksi. Ja yksinkertaisesti siitä syystä, että grilliruoka on niin hyvää. Pöytägrilli saattaa olla esimerkiksi paljon kätevämpi vaihtoehto kuin esimerkiksi parilapannu. Lisäksi pöytägrillin hajuhaitat ovat paljon pienemmän kuin varsinaisten grillien. Pöytägrillit toimivat yleensä sähköllä. mutta myös kaasun tai hiilen perään saatetaan kysellä.

Kaikkein paras
Tefal GC712D
Arvioimme
Suosituin
Bomann KG2242CB
Arvioimme
Paras hinta
EKG KG 100
Arvioimme
Useimmilla ominaisuuksilla varustettu
Proficook PCKG1029
Arvioimme
Viimeinen vaihtoehtomme
Tefal Supergrill
Arvioimme

MIKSI LUOTTAA MEIHIN?

Luottamuksellasi on meille merkitystä! Jokainen tuote on tutkittu huolellisesti, jotta voit olla varma siitä, että saat parasta. Lue lisää Säilyttääksemme 100 % puolueettomuuden, emme koskaan hyväksy rahaa, tuotteita tai mitään muuta maksua analyyseistämme!

Pöytägrillejä on yleensä myynnissä huomattavasti vähemmän kuin kaasu- tai hiiligrillejä. Silti pöytägrillit ovat löytäneet tiensä monen suomalaisen kotiin. Sähkögrilli pöytämalli ominaisuutena on helppo hankkia vaikka omalle parvekkeelle, jolloin päästään valmistamaan grilliruokaa myös kaupungissa, mikäli oma taloyhtiö sen sallii. Yleensä pöytägrilliä pidetään kuitenkin omassa keittiössä. Pöytägrillillä valmistuu monen lempi grilliruoat, eikä mausta tai laadusta tarvitse tinkiä. Pöytägrillit ovat myös huomattavasti halvelmpia kuin isot kaasugrillit, ja niitä on helppo käyttää.

Pöytägrillejä on olemassa monenlaisia yksinkertaisimmasta päästä erilaisiin luksus grilleihin. Jossakin vaiheessa luksus sähkögrillejä on markkinoinut jopa induktioon perustuvien ominaisuuksien kanssa. Tavallisesti pöytägrilli on kuitenkin sähkökäyttöinen pöydälle asetettava ruoanpaistokone, joka grillaa ruoan kypsäksi. Pöytägrilli sisäkäyttöön voi olla paras hankinta silloin, kun haluat nauttia grilliruoasta kotona ympäri vuoden. Paras pöytägrilli on aina monikäyttöinen laite, jolla voidaan valmistaa monenlaisia grilliherkkuja. Ellet ole vielä törmännyt pöytägrilleihin, kannattaa nyt tutustua niiden ominaisuuksiin hieman tarkemmin. Pöytägrilli on yllättävän monipuolinen kapistus, ja sillä on lukemattomia käyttötapoja.

Mikä pöytägrilli?

pöytägrilliPöytägrillejä on monessa eri hintaluokassa. Halvimmillaan grillin voi saada jopa muutamalla kympillä, mutta parhaimmista saa pulittaa jopa muutaman satasen. Luksus pöytägrilli voi maksaa jopa usean satasen verran. Pöytägrilli on monipuolinen laite, koska sillä voi paistaa niin lihaa kuin kalaa ja parhaimmassa tapauksessa sillä voidaan loihtia vaikka koko ateria kasviksista lähtien. Hyvässä grillissä on mukana säädettävä termostin, jolla grillin lämpötilaa voidaan säädellä. Yleensä pöytägrilli mahtuu hyvin pieneenkin keittiöön. Kannattaa kuitenkin valita sellainen grilli, joka on kooltaan sopiva juuri omaan keittiöön.

Pöytägrillejä on erilaisia: joissakin ei ole ollenkaan kantta, kun taas toisissa on kannen mukana kahdet vastukset, jolloin ruoka grillataan niiden välissä. On makukysymys, kumman lopulta valitset. Avoimen pöytägrillin vai sellaisen, jossa ruoan päälle asetetaan kansi. Tällöin ruokaa ei itse tarvitse kääntää, vaan se kypsyy saman tien molemmilta puolin. Joissakin pöytägrilleissä saattaa olla mukana jopa monia eri levyjä, jolloin paistopintaa voidaan vaihdella. Osa levyistä voi olla tasaisia, kun taas toisissa on jokin kohokuvio. Grilleissä saattaa siis tulla mukana erilaisia osia, joista voidaan tilanteen mukaan valita ne sopivimmat. Esimerkiksi lohen grillaamiseen sopii yleensä niin sanotut parilavastukset, kun taas vaikkapa pihville saatetaan haluta tasainen paistolevy. Nämä ovat tietysti myös makukysymyksiä, joten on hyvä, että valinnanvaraa löytyy.

Laadukas pöytägrilli omaa korkealuokkaiset materiaalit. Usein tämä tarkoittaa joko keraamista tai tefal -pintaa. Hyvässä grillissä voi olla esimerkiksi alumiiniset levyt, joissa on tarttumaton pinnoite. Näin myös grillin puhdistaminen on helppoa. Kannattaa varmistaa etukäteen, että grilli on helposti puhdistettavissa. Helppokäyttöisessä grillissä paistoalueelta valuva rasva kerääntyy sille tarkoitettuun koloon. Tämä tekee grillin puhtaanapidosta huomattavasti helpompaa ja lisää sen käyttömukavuutta. Hankalasti puhdistettava grilli ei ole kovin mukana käyttää esimerkiksi kiireisen arjen keskellä. Jos grilli on helppo pitää puhtaana, on sitä mukava käyttää joka päivä. Pöytägrillit on kuitenkin yleensä helpompi pitää puhtaana kuin esimerkiksi isot kaasugrillit. Puhdistus kannattaa kuitenkin aina tehdä ohjeiden mukaan, joten muista lukea ne huolella ennen grillin käyttöä.

Lisäksi paremmissa pöytägrilleissä on mukana tyylikäs muotoilu. Monelle myös grillin ulkonäkö on tärkeä, koska se saattaa joissakin tapauksissa koristaa keittiötä ympärivuoden. Yleensä grillit ovat joko mustia tai harmaita, mutta kalleimmista laitteista löytyy myös hienompaa suunnittelua.

Grillillä voidaan tehdä niin liharuokia kuin vaikkapa aamupalan köyhät ritarit. Käyttötapoja on siis monia ja vain mielikuvitus on rajana. Moni saattaa käyttää grilliä joka päivä lihan ja kasvisten valmistamiseen. Koska lämpötilaa voidaan säätää, on mahdollista grillata ruoat vain kevyesti ja näin välttyä ikäviltä terveyshaitoilta, joita grilliruoassa saattaa olla.

Pöytägrilleissä voi olla mukana varsinaisen grillauksen lisäksi erilaisia toimintoja, joita voidaan hyödyntää ruoanlaitossa. Voit käyttää esimerkiksi molemminpuolista grillausta kannen kanssa tai vaikkapa miniuunia. Joissakin pöytägrilleissä on siis myös miniuuni, jossa myös on mukana grillitoiminto. Tällaiset laitteet ovat yleensä hieman isompia mutta sitäkin monikäyttöisempiä. Isoon perhekeittiöön tällainen grilli menee mainiosti ja parhaimmillaan se tuo ruoanlaittoon paljon monipuolisuutta.

Hyvää pöytägrilliä on mukava käyttää, ja se on helppo puhdistaa!

Pöytägrilli vai sähkögrilli?

Pöytägrilli saattaa monesti löytyä myös sähkögrilli nimellä. Suurin osa pöytägrilleistä toimii sähköllä. Mutta myös kaasukäyttöisiä laitteita on olemassa. Näitä myydään kuitenkin hieman ristiin samalla nimellä, joten kannattaa olla tarkkana. Halvimman sähköisen pöytägrillin voi saada jopa muutamalla kympillä. Hinnat saattavat kuitenkin helposti vaihdella satasen molemmin puolin.

Sähkökäytöllä on usein puolensa. Et ehkä saa ruokaasi savun makua, mutta raikkaan grillipinnan kyllä. Sähköinen pöytägrilli tuo grillaamiseen helppoutta ja moni ylimääräinen vaiva jää pois. Sähköisen laitteen kohdalla ei tarvitse miettiä, riittääkö hiilet tai kaasu, vaan voidaan keskittyä aina vain olennaiseen. Et tarvitse tulitikkuja ja laitteen saa helposti päälle virtanapista. Voit halutessasi viedä pöytägrillin myös mökin keittokatokseen, mutta moni käyttää pöytägrilliä omassa keittiössä ympäri vuoden. Sähkögrilli on yleensä myös todella helppo puhdistaa, koska niissä on usein likaa hylkivät pinnoitteet.

Myös joitakin haittapuolia saattaa ilmetä sähköisten pöytägrillien kohdalla. Esimerkiksi lämmön jakautuminen tasaisesti halvimmissa malleissa on joskus ongelmana. Siksi kannattaa ostaa kerralla laadukas laite, koska paistotulos on kaikista tärkein seikka pöytägrillin kohdalla. Jos se jää epätasaiseksi, ei tulos ole välttämättä ollenkaan halutun lainen. Joskus sähköiset pöytägrillit omaavat myös ominaisuuden, joka estää niitä ylikuumenemasta. Tällöin vastukset saattavat lopettaa toimintansa hetkeksi, jotta kone voi jäähtyä. Tämä saattaa myös haitata sopivan kypsyysasteen löytymistä. Kannattaa myös miettiä, haluaako ostaa kannellisen vai kenties avogrillin. Molempia on nimittäin tarjolla pöytämalleissa.

Pöytägrillejä on olemassa myös hiilellä tai kaasulla toimivana. Kyseessä on tällöin pieni grilli, jonka voi tosiaan asettaa vaikka pöydälle. Esimerkiksi hiilillä toimivan pöytägrillin kohdalla grilliä ei voi käyttää omassa keittiössä, vaan se on joka tapauksessa tarkoitettu ulkokäyttöön. Tällainen pieni grilli on kuitenkin helppo ottaa vaikka matkalle mukaan pienen kokonsa ansiosta.

Suurin osa pöytägrilleistä on jopa enemmän grillausta harrastavien mielestä ihan kelpo kapistuksia. Kannattaa kuitenkin tarkastaa grillin kaikki ominaisuudet ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä. Näin voidaan välttyä pettymyksiltä. Voi olla kannattaa tarkastaa myös pöytägrillien testituloksia. Hyvä pöytägrilli vertailu osoittaa selvästi erityyppisten grillien erot, joista sinä voit sitten valita omasi.

Grillien käytön helppous saattaa lopulta osoittautua tärkeimmäksi seikaksi etenkin puhdistuksen osalta. Joten kannattaa lukea tarkkaan hyvät vinkit pöytägrillin ostamiseksi.

Vinkkejä kokkaukseen

sähkögrilli pöytämalliMoni kaipaa grillaukseen selkeitä makuja. Vaikka pöytägrillillä ei suoraan esimerkiksi savun makua ruokiin saa, voidaan kuitenkin mausteilla saada paljon aikaan, joiden päälle kunnon grillipinnan paistaminen tekee ruoasta todella herkullista. Kuitenkin pienillä kikoilla myös sähkögrillistä voidaan saada pieni savunmaku aikaan. Voit ostaa kaveriksi niin sanottuja savustuslastuja ja laittaa ne folioon yhdessä ruoan kanssa. Näin pöytägrillilläkin saadaan ruokaan kunnon savun maku. Kannattaa muistaa, että grillin pitää olla tarpeeksi kuuma, jotta tämä onnistuu.

Jokaisella on kuitenkin oma makunsa, eivätkä kaikki edes kaipaa savun makua ruokaansa. Monelle riittää yksinkertainen grilliruoka, jonka valmistamiseen pöytägrilli on oikein kelpo laite. Voit maustaa ruoan haluamallasi tavalla ja käyttää sellaisia lämpötiloja kuin itse tykkäät käyttää. Lämpötilojen säätäminen on pöytägrillin kanssa helppoa. Moni lähtee hifistelemään pöytägrillin hankinnan kanssa ja ostaa kunnon kapistuksen kerralla. Tällaisessa pöytägrillissä on usein iso grillialusta ja kansi, minkä lisäksi grillissä saattaa olla myös mini uuni. Ei muuta kun kauppaan ja katsastamaan markkinoiden parhaita grillejä. Muista kuitenkin ennen sitä tehdä kattava vertailu niin grillien ominaisuuksien kuin niiden hintojenkin suhteen.

Parempaa ruokaa kotona

paras pöytägrilli löytyy kokeilemalla. Useat valitsevat sähköllä toimivan pöytägrillin. Sähköinen grilli on monipuolinen laite kotona, ja sitä on helppo käyttää. Pöytägrilli kaasu ominaisuudella on myös mahdollinen, mutta varsinkin sisätiloissa kaasu ei ole yhtä turvallinen vaihtoehto kuin sähkögrilli. Pöytägrilli hiili toiminnolla toimii taas silloin, kun grilli otetaan reissuun mukaan. Edelleen grilli on tällöin kätevän kokoinen ja sen voi asettaa helposti vaikka retkipöydälle.

Kauppojen valikoimasta löytyy yleensä useampi pöytägrilli. Niistä voi helposti valita omaan käyttöön sopivan grillin, jossa on tarvittavat ominaisuudet. Kannattaa kiinnittää huomiota etenkin grillin ominaisuuksiin ja kokoon. Monipuolisella pöytägrillillä tuodaan vaihtelua ruoanlaittoon, ja sillä voidaan valmistaa monenlaisia herkkuja. Kannattaa muistaa, että liian isoa grilliä ei omaan keittiöön kannata hankkia, koska sen säilyttäminen saattaa osoittautua epäkäytännölliseksi. Pöytägrillin kanssa voi myös grillata vaikka omalla parvekkeellaan, mikä ei usein olisi mahdollista kaasu- tai hiiligrillillä. Siksi moni kaupunkilainen päätyy ostamaan sähköllä toimivan pöytägrillin.

Voi olla, että pääset ihan oikeaan tunnelmaan: parhaassa pöytägrillissä on kupu ja integroitu lämpömittaria. Kun käytät kupua, on grillin sisällä käytännössä samanlaiset olosuhteet kuin uunissa. Sen lisäksi, että ruokaan tulee aidon grillin maku. Ruoka myös paistuu tasaisesti joka puolelta, ja lämpömittarin avulla ruoan kypsyys voidaan pitää optimaalisena. Joissakin pöytägrilleissä saattaa tulla mukana jalat, jotka voi kiinnittää pöytägrilliin. Näin siitä saadaan aikaan seisova grilli, jonka voi laittaa vaikka omalle parvekkeelle. Näin pöytägrillistä saa vankan grillin, joka muistuttaa jo aivan aitoa grillikokemusta. Näin vaikka omalla parvekkeella voidaan päästä parhaaseen grillaus tunnelmaan.

Pöytägrillejä on monia erilaisia ja myös hinnat vaihtelevat ominaisuuksien ja tehojen mukaan. Lopulta sinä päätät, millaisen grillin haluat itsellesi hankkia. Varmaa on, että pöytägrilli tuo omiin kokkailuihin uuttaa intoa ja grilliruoan ystävät pääsevät nauttimaan siitä vaikka joka päivä.

Jaa: